Meral Akşener: Biz İmamoğlu’nu verirsek dimdik duramazsak yuh olsun bize

Meral Akşener: Biz İmamoğlu’nu verirsek dimdik duramazsak yuh olsun bize

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nın açılış töreninde konuştu. Akşener "Biz İmamoğlu’nu verirsek, bu haksız kararla mücadele edemezsek yuh olsun bize” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Dudullu-Bostancı metro hattının açılış töreninde konuştu.  

Meral Akşener’in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“GICIK OLUNDUĞU İÇİN BELEDİYE BAŞKANIMIZA YASAK GELİYOR”

Öncelikle haklarınızı helal edin. Bu soğukta buradasınız. Umarım bu iradenizi bazıları görür." diyerek konuşmasına başlayan Akşener, "Bugün bir açılış için buradayız ama normal bir açılış değil. Bazılarının azıcık sinirini bozayım mı? Azıcık gıcık edeyim mi? İşte bu açılışlara gıcık olunduğu için belediye başkanımıza yasak geliyor.

“KORKUYORLAR, KORKUTMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

Biz böyle yapmıyoruz, onlar yapıyor. İradenizle bu işi değiştireceğiz. Sandıkta değiştireceğiz, helal oylarımızla değiştireceğiz. Onun için korkuyorlar, korkutmaya da devam edeceğiz. Azıcık eğlenin

'İstanbul gibi bir şehri nasıl alırlar' dendi. 'Hiçbir şey olmamışsa bir şey olmuştur' dendi ve bir şey olmuş oldu. Bu arada hem Canan hem de Buğra başkana çok teşekkür ediyorum. O sandıklara o insanları koymasaydınız, o ıslak imzaları almasaydınız, hakikaten bir şey olmuş olacaktı

“BENİM DOKUNULMAZLIĞIM YOK AHMAK DEDİM”

"Demek ki, bu abidik gubudiklere hazır olmalıymışız, tedbirini almalıymışız" diyen Akşener, "Tedbir olunca ne oluyormuş, abiler gıcık oluyormuş, yere yapışıyormuş. İkincisi, 13 bin 500 oy farkını halledemediler, seçimi iptal ettiler. Sonra güzelim İstanbullu, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla hangi siyasi görüşte olursa olsun 23 Haziran'da tam 805 bin farkla yeniden seçti. Yahu ahmaklığa bakın. 13 bin 500 oy farkıyla seçilmiş bir belediye başkanıyla, 805 bin farkla seçilmiş bir belediye başkanının gücü arasındaki farkı, fark etmeyen ahmaklara bakın. Sonra ahmaklıklara ahmaklık dendiği zaman kızıyorlar. Benim dokunulmazlığım yok 'ahmak' dedim. Bekleriz, buyur birader" diye konuştu.

“YARGININ BU DERECE EMİR ERİ OLDUĞU BİR DÖNEME HİÇ RASTLAMADIK”

Türkiye'de yıllardır yanlışlıklarla, darbelerle, vesayetlerle, sopalarla, işkencelerle karşılaştıklarını belirten Akşener, "Bizim nesil bunlarla karşılaştı. Ama darbe dönemlerinde dahi, darbe dönemlerinin sonrasında dahi; yargının bu derece emir eri olduğu, o cübbelere düğmelerin dikildiği bir döneme hiç rastlamadık. Demek ki neymiş, kazanmak zorundayız. Demek ki neymiş, yargının bağımsız, korkusuz, objektif, tarafsız olabilmesi için kazanmak zorundaymışız. Elbette kazanacağız." dedi.

“İMAMOĞLU'NU VERİRSEK, YUH BİZE”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden iradelerin test edildiğini kaydeden Akşener, "Buradaki duruşumuza, tavrımıza, milletimizin iradesine göre bir yolculuk başlayacak. Eğer biz İmamoğlu'nu verirsek, eğer biz bu haksız, hukuksuz kararla mücadele etmezsek, eğer bu hizmetlere duyulan öfkenin neticesinde belediye başkanlarımızın çalışmalarının önüne geçmek için her türlü haksızlığı, hukuksuzluğu yapanların karşısında durmazsak yuh olsun hepimize." ifadesini kullandı.

“NE OLURSA OLSUN İMAMOĞLU’NUN ARKASINDA DURACAĞIZ”

Hukuksuzlukları birebir yaşamış, işkenceleri görmüş bir nesil olduklarını dile getiren Akşener, "Eğer buna boyun eğersek, yuh olsun bizim neslimize. Dolayısıyla görüşümüz ne olursa olsun öncelikle Ekrem İmamoğlu'nun arkasında mutlaka duracağız. İstanbullular olarak duracağız. Kadınımızla, erkeğimizle, gencimizle duracağız."

“SENİ VERİRSEK TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ VERMİŞ OLURUZ”

İmamoğlu üzerinden diğer belediye başkanlarımıza bir yolculuk başlatacaklar, eminim. Bunun niye olduğunu 150 günde 150 projenin hayata geçmesinde görün. 'Bunlar hiçbir şey yapmaz. Hak-hukuk ortadan kalkacak, belediye yardımları ortadan kalkacak, siz aç kalacaksınız' dendi. (İstanbul'da) 100 bin eve süt gidiyor. 400 bine yakın aileye yardım yapılıyor. İstanbul ve Ankara'nın derin yoksul evlerine gidiyorum. Evlerde bizim belediye başkanlarımızın yardım kartlarını görüyorum. Yani gürültüyle erzak getirip, fotoğraf çektirmek yerine, resmi kartlar görüyorum. Et alınamayan evlere o kartlar sayesinde et giriyor. Isınamayan evlere doğalgaz yardımı gidiyor. İşte bunları yaptığınız için bugün sen gittin gümbürtüye. Ama gitmeyeceksin, söz olsun gitmeyeceksin, ant olsun gitmeyeceksin. Burası arkanda, buradaki bütün siyasiler arkada, altılı masanın tamamı arkanda. Çünkü seni verirsek Muhittin Böcek'i de vermiş oluruz. Seni verirsek Ankara'yı vermiş oluruz. Seni verirsek bunlara Türkiye'nin geleceğini vermiş oluruz. Dolayısıyla Atatürk'ümüzün dediği gibi; geldikleri gibi gidecekler.

İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Az olasın çok olsun. 190 değil 290 olsun. Hepinizin huzurunda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Sadece ülkemizin değil Avrupa’nın da en büyük şehri olan İstanbul’u yöneten tüm başkanların geçmek zorunda olduğu bir sınav vardır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin en zorlu sınavı metro sınavıdır. Raylı sistemler İstanbul’un da en temel, acil ve kalıcı çözümüdür.

"BİZ İKİSİNİ DE YAPTIK"

Biz nezaketi elden bırakmadan işimize devam edelim. Metro işi bir planlamadır. İnanç ve azim işidir. Alt yapı işlerini boş ve üst yapıya yatırım yap derler. Biz ikisini de yaptık, şükür olsun. Benden önce emeği geçen tüm başkanlarına teşekkür etmeyi borç biliyorum.

Türkiye’de her alanda rakibe teşekkür etmek, hakkını teslim etmek sağ olsun bu iktidar zamanında tabiri caizde haram oldu. Aman teşekkür etme, benden önce hiçbir şey yoktu de. Öyle bir anlayışla karşı karşıyayız. Ak Parti’li bir kardeşimizin yaptığı açılışta bize teşekkür etti diye başına gelmeyen kalmadı.

Hak yiyenlerden olmayacağım. Devlet devamlılıkla ayaktadır. Bugün birkaç yılı konuşanlar tarih içinde kum tanesi gibiler. İstatistik bilimini severim ama detaylara inip kalpleri kırmayacağım. Hizmetin partisi olmaz. Bu yaptı şu yaptı olmaz.

"İSTEDİKLERİ TAM BİR DEMOKRASİ KRİZİ"

Milletin seçtiği kişi olarak millete efendilik yapmaya kalkarsan her türlü kumpası yapmaya çalışırsın. Yaratmak istedikleri tam bir demokrasi krizidir. Bu milletimiz bunu sana yaptırmaz. Milletin seçtiğini ancak millet değiştirir. İstanbul için Türkiye için adalet diyorum. Kıymetli genel başkanlarımız değerli İstanbullular 150 günde 150 proje kapsamında bu kadim şehrin her bölgesinde hangi partiden olursa olsun belediye başkanını kucaklayıp davet ederek projelere imza attık.

Çözüm üretmek için herkesle iş birliği yaptık. Çok boyutlu bir mega proje bu. Güncel değeri tam 12 milyar lirayı aşmış bir proje bu. Bu yerin altında 900 araçlık bir otoparkımız var. Kozyatağı’nda  3 bin araçlık bir otoparkımız var. Bunları da en yakın zamanda hizmete sunacağız.

“TEK KİŞİ GİDECEK MİLLETİN HÜKÜMETİ GELECEK”

Milletin parasına gözünün nur gibi bakan, parayı eşit şekilde harcayan bir ahlakla işimizi yaptık. 2023 yılı hepimiz için çok önemli. Eminim ki Türkiye’ye bereket gelecek. Bu ülkede sofraların hanelerin bereketini kaçıranlar evlerine geri gidecek. Tek kişi gidecek milletin hükümeti gelecek. Milletin hükümeti bu ülkeye hukuki adaleti kardeşlik getirecek. Bunu saygıdeğer genel başkanlarımızla hep birlikte yapacağız. Demokrasi krizi çıkaranlara karşı büyük bir haysiyet mücadelesi vereceğiz.

Davutoğlu’nun konuşmasında yer alan önemli başlıklar şöyle:

"MİLLETİN KADERİNDE ALTILI MASA VAR OLMAYA DEVAM EDECEK"

Bazı şehirler şehirlerin tacıdır. İstanbul gibi. İstanbul’umuz deprem tehdidi, yoğun trafik sorunları ile karşı karşıya. Metro ile bu ulaşım sorununu çözmeye çalışmaktayız.

Tam 22 gün önce genel başkanlar ile yine birlikteyiz. Siyasi görüş farklılıklarımızı bir kenara koyarak Saraçhane’de seslendik. Dün değerli genel başkanlarla 10 saate yakın baş başaydık. Nezaketle, huzurla, saygıyla bu ülkenin derdi için konuştuk. Altılı Masa çökecek diye senaryolar ürettiler. Dün gösterdik milletin kaderinde Altılı Masa var olmaya devam edecek. Ortak bir perspektifimiz var.

"İRADEMİZE HİPOTEK KOYAMAYACAKSINIZ"

Milli iradeye karşı olanların dimdik karşısında olacağız. Asla irademize hipotek koyamayacaksınız. 2023’ün demokrasi yılı olmasına engel olamayacaksınız. İktidara geldiğimizde İstanbul imar baronlarından kurtulacak. Bu rant mekanizmasına dur diyeceğiz. Altılı Masa ile birlikte cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"İMAMOĞLU'NUN KILINI DAHİ TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Eğer kainat adalet üzerine inşa edilmişse ve herkes adalet ne zaman gelecek diye bekliyorsa; adaleti sağlamak zorundayız. Aksi halde insanlığımızı kaybederiz. Adalet gibi önemli bir kavramın hakkını vermek zorundayız.

Eğer bir kişi kendi beldesine hizmet ediyorsa o kişinin hakkını alacak güç o kişiyi başa getirendir, yani İstanbulludur. Görüşümüz, kimliğimiz ne olursa olsun birlikte mücadele etmek zorundayız. Ekrem İmamoğlu’nun kılını dahi teslim etmeyeceğiz. Söyledim, bu yola girerlerse cehennemin kapılarını açmış olurlar. Bu kadar mert ve erkekçe söylüyorum.

Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Geldikleri gibi gidecekler. Ama sadece gitmeyecekler, siyasetten emekli edeceğiz onları. Yetkiyi veren de İstanbulludur, yetkiyi alacak da İstanbulludur. Ekrem başkan İstanbul’u dünyanın incisi haline getirecek. Bunu hep beraber yapacağız. Adalet için, hak için, hukuk için mücadele edeceğiz.

13 İSTASYONU BULUNUYOR

İstanbul’un Anadolu yakasında 3 metro hattını birbirine bağlayan Dudullu-Bostancı Metrosu açıldı. Dudullu-Bostancı metro hattının açılış törenine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı.

14,3 km uzunluğunda olan Bostancı-Dudullu Metro Hattı’nın 13 istasyonu bulunuyor. İşte Bostancı - Dudullu Metrosunun Güzergahı: Bostancı, Emin Ali Paşa, Ayşekadın, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Mevlâna, İmes, Modoko-Keyap, Dudullu, Huzur, Parseller

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.