Mersin'de armut ağaçları Kasım ayında çiçek açtı, üretici şaşkın

Mersin'de armut ağaçları Kasım ayında çiçek açtı, üretici şaşkın

Faziletli ilçesi Tömük Mahallesi'nde meyve yetiştiriciliği yapan üreticilerden Tuncay Sarıkaya, hava şartlarından bitkilerin etkilendiğini belirtti.

Faziletli ilçesi Tömük Mahallesi'nde meyve yetiştiriciliği yapan üreticilerden Tuncay Sarıkaya, hava şartlarından bitkilerin etkilendiğini belirtti. Sarıkaya, "Armut hasadı haziran ve temmuz ayı gibi bitiyordu. Hava sıcak gittiğinden ağaçlarımız bir yanlamasına çiçek açtı, bir yanlamasına meyve verdi. Ağaçlar havaların sıcak ve kurak gitmesinden nedeniyle şaşırdı. Kasım ayındayız, sıcak bir hava var. Hava şartlarından nedeniyle böyle bir olayla karşılaştık" dedi.

"Bu hiç görülmemiş bir durum"

Üreticilerden Metin Özsu da "Kasım ayında bulunmaktayız. Normalde armut nisan ayında çiçek açar, haziran ve temmuz ayında hasadı gerçekleştirilir. Fakat buradaki mevsimsel şansın dönmesi ve havanın kurak gitmesinden dolayı bitkilerimizde ani şartların değişmesi olmaya başladı. Geçen 3 gün içerisinde yağan yağmurlardan sonradan bitki yeni değişikliklerle birlikte fazla miktarda çiçek açmaya ve meyve vermeye başladı. Bu da hiç görülmemiş bir şart" dedi.

"Ur yalancı bahara aldandı"

Böyle bir duruma daha önce rastlamadıklarını açıklayan Özsu, "Bu bir yalancı bahar mevsimi gibi görünüyor. Bitkilerde ona aldandı, pek zannediyoruz" diye konuştu. Özsu, hava şartlarındaki dengesizlik sebebiyle bazı ağaçların çiçek açarken, bazılarının meyve vermeye başladığını kaydetti.
Palavracı bahardan arılar da nasibini aldı. Açan çiçeklere konan arılar az kalsın bayram etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.