Mescid-i Aksa'da Neler Oluyor? İşte Mescid-i Aksa'da Son Durum!

Mescid-i Aksa'da Neler Oluyor? İşte Mescid-i Aksa'da Son Durum!

Ramazan ayının son Cuma günü, Kadir gecesinden önceki gece yatsı namazı sırasında plastik mermiler ve ses bombalarıyla Filistinlilere saldıran İsrail polisi şimdi de kendilerini korumak için nöbet tutan Filistinlilere saldırmaya devam ediyor.

Tevrat’ın neredeyse hiçbir hükmüne uymayan Yahudi toplumu, dini konumu yüzünden zayıf Filistin halkına etmediğini bırakmıyor.

Doğu Kudüs’te Mescid-i Aksa’ya zarar verilmemesi ve baskına maruz kalmamak için Harem’i Şerif’te bekleyen Filistinlilere İsrail polisinin yanında bazı sözde Yahudiler müdahale etmeye çalıştı. Ağır şiddet uygulayan İsrail polisi 300’ün üzerindeki masum Filistinli insanın ağır yaralanmasına sebep oldu. Gölgeden korkunç fotoğraflar yayınlanmasına rağmen İsrail durmuyor.

Sosyal Medya Görüntülerle Çalkalanıyor

Hem uygulanan aşırı şiddeti hem de Yahudi vatandaşlarının yaptıkları eziyetleri İnstagram, Twitter gibi sosyal medya platformunda yayınlayanlar bu vahşi durumu dünya gündemine taşımaya çalışıyorlar. Hemen hemen herkes bu durumu paylaşım yaparken sözü geçebilecek siyaset dünyası insanlarının duruma son vermemesi tepki çekiyor.

Kızıl Haç Açıklama Yaptı

Mescid-i Aksa’daki saldırılarda 300 kişinin üzerinde insanın yaralandığını söylenirken 7’sinin durumunun çok ağır olduğu bildirildi. İsrail polisinin ambulans geçişine izin vermediğine sağlık ekiplerinin müdahalesine engel olduğunu bildirdi.

İsrail radyo yayınından 21 polisin yaralandığı hakkında duyuru yapılırken kısa bir süre sonra Mescid-i Aksa’da mahsur kalan Filistinlilerin gitmesine izin verdi. Gitmeden önce meydanı temizleyen Filistinliler insan nasıl olunur örneğini tüm dünyaya göstermiş oldular.

Neredesiniz Selahaddinler!

Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, İslam dünyasına seslendi. ‘Nerede Selahaddinler?!’ diye haykıran El- Kisvani büyük bir saldırı altında olduklarını vurguladı. Cesetlerini çiğnemeden Harem-i Şerif’e giremeyeceklerini söylerken İsrail polisine ‘Nerede onurunuz?’ siteminde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü ve İletişim Başkanlığından gelen açıklamalarda yetkililer İsrail’i suçlu bulurken İslam devletlerine bu zulüme karşı birlik olmak gerekir çağrısında bulundular.

Gazze’den gelebilecek roket ve yakıcı balonlar nedeniyle İsrail hükümeti ikinci bir emire kadar Beyt Hanun sınır kapısını kapattı.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.