Meteoroloji son dakika olarak duyurdu, gün verdiler... Kar geliyor, 8 derce birden düşecek!

Meteoroloji son dakika olarak duyurdu, gün verdiler... Kar geliyor, 8 derce birden düşecek!

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, iç kesimlerde sis, kıyı kesimlerde pusun etki gösterdiğini belirtip, sisli havanın yüksek basıncın etkisiyle oluştuğu bildirildi. Öte yandan açıklamada, sisin etkisinin yağışa kadar artacağı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, hava durumunun mevsim normallerinde seyrettiği, yakın zamanda bir yağış beklentisinin olmadığı belirtildi.

Kar yağışı geliyor. Meteoroloji'den son dakika kar yağışı uyarısı geldi. Çok kuvvetli geliyor. Hava sıcaklıkları 8 derece birden düşecek. Tarih belli oldu. Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre bugün Marmara’nın doğusu, Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kütahya, Gümüşhane ve Malatya çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz'de 4 ila 8 derece azalacağı belirtildi. İşte meteoroloji ile ilgili son gelişmeler...

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, iç kesimlerde sis, kıyı kesimlerde pusun etki gösterdiğini belirtip, sisli havanın yüksek basıncın etkisiyle oluştuğu bildirildi. Öte yandan açıklamada, sisin etkisinin yağışa kadar artacağı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, hava durumunun mevsim normallerinde seyrettiği, yakın zamanda bir yağış beklentisinin olmadığı belirtildi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 10 dereceyle Kars'ta kaydedildi. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Sıcaklığın mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede, rüzgar kuzey ve batıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Bölge genelinde sabah ile gece yer yer sis ve pus bekleniyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 10, Ardahan'da 8, Erzurum ve Ağrı'da 5, Erzincan ve Iğdır'da 2 derece ölçüldü. Tunceli'de ise gece sıcaklık 1 derece olarak kaydedildi. Gün içindeki en yüksek sıcaklıkların ise Tunceli'de 16, Erzincan'da 12, Ağrı ve Iğdır'da 11, Erzurum'da 10, Kars'ta 8, Ardahan'da 7 derece olması bekleniyor.

ARAÇ CAMLARI BUZ TUTTU 

Ardahan'da gece yaşanan dondurucu soğuklar nedeniyle araçların camları buzla kaplandı. Vatandaşlardan Bülent Kartal, son günlerde dondurucu soğukların etkili olduğunu belirterek, "Kar yağışı yok ama soğuklar çok etkili oluyor. Her sabah uyandığımızda araçlarımız buzla kaplanıyor." dedi.

BRANDAYLA ÖRTÜLDÜ 

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde soğuk hava nedeniyle ağaç ve bitkiler kırağı tuttu. İlçede Acısu Deresi ile araç camları da buz tuttu. Vatandaşlar araçlarını soğuktan korumak için üzerine branda örttü. Çoban Melik Yıldız, yem masrafını düşürmek için dondurucu soğuğa rağmen hayvanlarını arazide otlatmaya çalıştığını anlattı.

SICAKLIK 4 İLA 8 DERECE AZALIYOR 

Hava sıcaklıklarının İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz'de 4 ila 8 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI 

Rüzgarın; Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YARINA DİKKAT: SAĞANAK VE KAR ETKİLİ OLACAK 

Meteoroloji'nin son Hava Durumu raporuna göre yarın Batı Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

MARMARA 

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, doğusunun sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE °C, 11°C Parçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 12°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 11°CParçalı ve yer yer çok bulutlu

KOCAELİ °C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

EGE 

Az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer parçalı ve çok bulutlu, Kütahya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 10°C Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ °C, 16°C Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 17°C Az bulutlu

MANİSA °C, 14°C Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ 

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'in yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 24°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kıyı kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren il geneli aralıklı sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 23°CParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak yağışlı

HATAY °C, 21°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

MERSİN °C, 23°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.ANKARA °C, 11°CParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

ÇANKIRI °C, 11°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 8°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KONYA °C, 12°CParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı yağmurlu

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 8°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

DÜZCE °C, 10°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

KASTAMONU °C, 6°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 11°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz Bölümü ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 10°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

SAMSUN °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

TOKAT °C, 9°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

TRABZON °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, Malatya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 7°CParçalı ve az bulutlu

KARS °C, 8°CParçalı ve az bulutlu

MALATYA °C, 15°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

VAN °C, 10°CParçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 19°CParçalı ve çok bulutlu

GAZİANTEP °C, 19°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

SİİRT °C, 18°CParçalı ve çok bulutlu

ŞANLIURFA °C, 22°CParçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.