Meteoroloji'den Bu İllere Kritik Uyarı Geldi! Rüzgar Hızı Tam 100 KM Olması Bekleniyor

Meteoroloji'den Bu İllere Kritik Uyarı Geldi! Rüzgar Hızı Tam 100 KM Olması Bekleniyor

MGM'nin yaptığı son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin batı kesiminde şiddetli rüzgar etkili olacak. Bu gece başlayacak fırtına, pazar akşama kadar etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gün itibariyle etkili olacak fırtına konusunda uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada; Marmara'nın batısı ve güneyi, Ege Bölgesi, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in batı kesimlerinde fırtınanın etkili olacağı belirtildi. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı olunması istendi. 

YER YER TAM FIRTINA...

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, rüzgarın bugünden itibaren Marmara'nın batısı ve güneyi, Ege Bölgesi, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in batı kesimlerinde güney yönlerden fırtına (50-70 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli güçlü fırtına (70-90 km/saat), yer yer tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

"PAZAR AKŞAM SAATLERİNE KADAR ETKİLİ OLACAK"

Fırtınanın cumartesi sabah erken saatlerde etkisini azaltması, akşam saatlerinden sonra tekrar kuvvetlenmesi ve pazar akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, toz savrulması, ulaşımda aksamalar ile soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı."  Fırtınanın 10 Aralık saat 00.00 ile 12 Aralık saat 18.00 arasında etkili olması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.