MHP lideri Devlet Bahçeli AHBAP'a tepki göstermişti! İçişleri Bakanı'da açıklama yaptı

MHP lideri Devlet Bahçeli AHBAP'a tepki göstermişti! İçişleri Bakanı'da açıklama yaptı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AHBAP'la ilgili sözlerinin ardından İçişleri Bakanı Soylu da isim vermeden AHBAP'a gözdağı verdi. Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından can kaybı sürekli artarken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremlerin 10. gününde açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AHBAP'la ilgili sözlerinin ardından İçişleri Bakanı Soylu da isim vermeden AHBAP'a gözdağı verdi.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından can kaybı sürekli artarken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremlerin 10. gününde açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AHBAP'ı hedef almasının ardından Soylu'dan üst kapalı tehdit geldi. Yapılan bağışlarla ilgili konuşan Soylu, "Bunu istismar eden varsa da bu konuda devletle eş koşmaya çalışan varsa da gereği yerine getirilir, getirilecektir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yardım kampanyası AFAD tarafından gerçekleştiriliyor, onun için toplanan bağışlarla ilgili ne harcandı, ne kadar harcandı, bunun tamamen geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de aynı istikamette olacağını söylemek isterim. Bu konuda devletle eş koşmaya çalışan varsa da gereği yerine getirilecektir" dedi.

Haluk Levent sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak Soylu'nun sözlerine yanıt verdi. Levent'in paylaşımı şöyle:

BAHÇELİ DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Bahçeli, "Devletin yetişemediği ne vardır da AHBAP'çılar ve babalacılar akbaba gibi kanat çırpmaktadır? Bu sahtekârların artık TV'lerde yer almaması lazımdır. Devleti acz içinde gösterircesine sosyal medyaya üşüşenler bindikleri dalı kestiklerini ne zaman anlayacaklardır? Yardım ve desteklerin AFAD aracılığıyla yapılması en doğru yoldur" demişti.

AHBAP'ın kurucusu Haluk Levent, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, AFAD'la yıllardır sürdürdükleri işbirliği protokolü olduğunu belirtti. AFAD ile bir görüntüyü de paylaşan Levent, mesajına şu notu düştü:

"Protokol yok devletten ayrı çalışıyor diyenler! Yıllardır Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı depolarında görev aldık. Deprem ve yangınlarda birlikte çok çalıştık Daha da çalışacağız. AFAD devleti AHBAPLAR da STK olarak gönüllüleri temsil eder. Ayrıca yıllardır sürdürdüğümüz işbirliği protokolümüz var."

KAYNAK: Halk TV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.