Milyonlarca vatandaşa kötü haber! Elektriğe zam geldi..

Milyonlarca vatandaşa kötü haber! Elektriğe zam geldi..

Milyonlarca vatandaş sosyal medya üzerinden sitemlerini dile getirmektedir. Elektrik faturalarının yüksek olması nedeniyle, milyonlarca kişi elektriğe zam gelip gelmediğini araştırmaya başladı. İşte, detaylar…

Bildiğiniz üzere Ocak ayı içerisinde hemen her evin elektrik faturası yüksek geldi. Elimize geçen faturaları incelediğimizde TRT Payı, BTV Miktarı, enerji tüketim bedeli yüksek miktarda arttı. En son gelen zamlardan sonra kilovat başı uygulanan fiyat 0.3976 TL olurken, nasıl olduysa bu ay kilovat başı 0.632779 TL olarak hesaplandı. Bu da elektriğe zam geldi mi? Sorusunun en doğru yanıtı oldu.

Aralık 2020 tarihinde kilovat fiyatı 0.60506 TL olarak yansıtılmıştı. Ocak ayında ise bu tutar daha fazla oldu. Ayrıca bu zam oranı yalnızca bununla da sınırlı değil. Bir ay önce TRT Payı olarak alınan ücret 2.85 TL iken, gelen zamla beraber bu pay 3.5 TL oldu. 7.13 TL BTV miktarı varken, o miktar şuanda 8.76 TL oldu. Vergi ve fonlara ayrılan tutar 53.20 TL iken daha bir ay geçmeden 66.460 TL’ye çıktı.

Bu Kadar Zam Vatandaşı Mağdur Etti!

Elektrik faturalarında olan bu zam oranları geçtiğimiz ay içerisinde açıklanan zam oranlarının üzerinde olduğu için vatandaş ekonomik yönden zorluk çekmektedir. Örnek verecek olursak geçen ay aynı şekilde elektrik kullanımı yapılıp 272 TL fatura gelirken, bu ay aynı tüketim ile fatura 346 TL oldu. Ayrıca geçen ay 400 TL civarında doğalgaz faturası gelirken yine aynı tüketimle fatura 500 TL’ye kadar çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum