Milyonlarca vatandaşı kahreden haber..! Elektrik aboneleri şok yaşayacak..! Elektrik faturalarına zam geliyor!

Milyonlarca vatandaşı kahreden haber..! Elektrik aboneleri şok yaşayacak..! Elektrik faturalarına zam geliyor!

Enerji Piyasası Düzenleme kurumu tarafından yapılan açıklamaların ardından elektrik fiyatlarına yüzde 5.75 oranında zam yapıldığı açıklandı. Elektrik kullanıcılarını üzen haber! Elektrik faturalarına zam geliyor!

Elektrik faturaları için bir süredir üzerinde düşünülen zam çalışması sonunda gerçekleştirildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından yapılan bir açıklama sonrasında Resmi Gazete'de bugün itibariyle yayınlanan karar sonucunda elektrik fiyatlarına zam geldi.

Resmi Gazete'de yayınlanan karar sonrasında tedarik şirketleri tarafından yapılan satışlarda fiyatlar 15,4894 kuruş olarak açıklandı. Bu durumda genel aydınlatma kapsamında gerçekleştirilen satışlar için bu fiyatların değişiklik gösterdiği belirlendi. Genel aydınlatma kapsamında yapılan satışlar için 29,0000 kuruş olarak fiyat belirlemesinin yapıldığı belirtildi.

Elektrik Fiyatlarına Zam Resmi Gazete'de Yayınlandı!

Resmi Gazete'de yayınlanan haber sonrasında düzenleme 'Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 30 Eylül 2020 tarihli toplantısında alındı. 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu 17. maddesi kapsamında 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Elektrik Üretim Anonim Şirketi tarafından uygulanması beklenen aktif enerji toptan satış tarifesi hakkında;' başlığı adı altında yayınlandı.

Elektrik Fiyatlarına Ne Kadar Zam Geliyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılan değerlendirme sonrasında dağıtım şirketlerine teknik ve teknik olmayan kayıp enerji satışları hakkında görevli tedarik şirketlerine yapılan satışlarda kWh başına 15,4894 kuruş satış yapılmasına ve genel aydınlatma kapsamı içerisinde yapılan satışlarda da kWh başına 29,000 kuruş fiyat tarifesi uygulanmasına karar verildi.

Sonuç olarak elektrik fiyatları yüzde 5,75 oranında zamlandı. Elektrik fiyatlarına gelen zammın faturalara da yansıması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.