N Kolay 42. İstanbul Maratonu başladı

N Kolay 42. İstanbul Maratonu başladı

Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu unvanını taşıyan ve World Athletics kadar altın kategoride gösterilen N Basit İstanbul Maratonu 42.

Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu unvanını taşıyan ve World Athletics kadar altın kategoride gösterilen N Basit İstanbul Maratonu 42. kez gerçekleştiriliyor. Maratonda korona virüs pandemisi tedbirleri alınarak, yüksek hijyen standartları ve sosyal uzaklık kuralına uyarı edildi. 4 bin kişilik kısıtlı kontenjanla parkura çıkıldı.

Organizasyonda saat 8.45'te paten, sonradan saat 8.50'de tekerlekli sandalye yarışının startı verildi. Saat 09.00'da 42 kilometre elit atletler maratona başladı. Yarışın startını İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Ertem, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Iftihar, Aktifbank Genel Müdürü Serdar Çınar verdi.

İstanbul Maratonu'nda bir ilk; Sanal koşu

42. İstanbul Maratonu'nda bu yıl diğer bir heyecan daha yaşandı. Covid-19 tedbirleri sebebiyle kontenjan sınırlaması bulunan etkinlikte 'Tek başına bizimle koş!' sloganıyla 5, 10 ve 15 kilometrelik sanal koşular yapılıyor.

Yarışta kademeli başlangıç

Maratonun startı korona virüs salgını önlemleri dahilinde kademeli olarak yapıldı. Sporcular sosyal mesafeye uyarak sıralanırken, 4'erli sıralar halinde 5'er saniye aralıklarla yarışa başladı. Sporcular keza başlangıç alana kadar maskelerini takmaya devam etti.

Köprüden iki kere geçilecek

42. İstanbul Maratonu, bu sene bambaşka bir parkurla koşuluyor. Yenikapı'da başlayan yarış, Kumkapı, Çatladıkapı, Sirkeci, Galata Köprüsü, Karaköy, Salıpazarı, Dolmabahçe ve Beşiktaş'a kadar düz ve denize sıfır noktasına yakın geçecek. Anadolu yakasına koşacak sporcular Barbaros Bulvarı üzerinden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne ulaşarak Asya'ya gidecek. Sporcular, maraton tarihinde ilk olarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden iki kez geçme şansına sahip olacak. Sporcular, köprüyü geçer geçmez Altunizade kavşağına ilerleyecek. Altunizade köprüsünden 'U' dönüşü yapıldıktan sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Beşiktaş sapağı, Barbaros Bulvarı, Beşiktaş İskelesi'ne kadar gelen parkurda buradan sonra hiç bir eğime uğramadan, Dolmabahçe, Fındıklı, Salı Pazarı, Karaköy, Galata Köprüsü güzergahını Unkapanı istikametine dönüş, Cibali, Fener, Balat'a dek peşine düşüp takip edecek ve buradan dönecek. Parkurun Altunizade'den sonraki ikinci gönder noktası olan Balat'tan ters istikamette koşulacak yarış, sahil yolunu peşine düşüp takip ederek Fener, Unkapanı, Sirkeci, Kumkapı'yı geçerek başladığı yer olan Yenikapı'da son bulacak.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar - Bora Akyol

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.