Ödüllü foto muhabiri Schroeder: Istanbul Photo Awards hepimizin beklediği buluşma

Ödüllü foto muhabiri Schroeder: Istanbul Photo Awards hepimizin beklediği buluşma

AA tarafından düzenlenen "Istanbul Photo Awards" 2021'in "Seri Spor" kategorisinde birincilik ödülünün sahibi olan Alain Schroeder, yarışmanın foto muhabirleri için önemli ve fotoğraf dünyasının sabırsızlıkla beklediği bir etkinlik olduğunu söyledi

ANKARA (AA) - Istanbul Photo Awards, Kovid-19 salgınıyla kaygıların çoğaldığı ve buna rağmen hayata tutunan insanların unutulmaz hikayelerini dünyanın gözü önüne serdi.

Mart 2020'de geleneksel Kök Börü oyunlarının fotoğraflarını çekmek için Kazakistan'a giden Schroeder, başkent Nur Sultan'daki bir apartman dairesinde yaklaşık üç ay karantinada kalan bir grup foto muhabiri arasında yer aldı.

Kazak hükümeti tarafından alınan önlemler nedeniyle karantinada kalması oyunlarda fotoğraf çekemeyeceği anlamına gelen Schroeder, yarışmayı çekebilme şansı için aynı yılın kasım ayında tekrar Nur Sultan'a geldiğini söyledi.

Schroeder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Duyguları gösteren farklı açılar ve durumlar bulmaya çalıştım, kameramla mekanizmaları test ettim. Olağanüstü yerlerde, bir dağın önünde veya su kenarında oyun alanları bulmak için ülke çapında birkaç hafta seyahat ettim." dedi.

Schroeder, geçen yıl yarışmada "Haber" kategorisinde üçüncülük ödülü kazandığını söyledi.

Birçok kişinin, çektiği fotoğraflar sayesinde orangutanların "yasa dışı ağaç kesimi, madencilik ve palmiye yağı sömürüsü" nedeniyle yaşadıkları durumu öğrendiğini belirten Schroeder, "Etkileyin ve fark yaratın." diye konuştu.

Etkileyici fotoğrafların gücünün altını çizen Schroeder, "Istanbul Photo Awards artık bir foto muhabiri için önemli bir yarışma ve hepimizin beklediği bir buluşma." ifadesini kullandı.

"Prestijli yarışmada" başarılı olmanın sevinci

Çek Haber Ajansı foto muhabiri Roman Vondrous da başkent Prag'daki çalışmasıyla "Tekil Spor" kategorisinde birincilik ödülü kazandı.

Vondrous'a ödül kazandıran fotoğraf, 15 Aralık 2020'de Dolicek Stadyumu'nda, Bohemians 1905 Prague takımı futbolcularının FK Pribram maçının ardından taraftarlarına teşekkür ettiği anı yansıtıyor.

Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle taraftarların maça seyirci olarak alınmadığı, buna rağmen bazı taraftarların merdivenlerin üzerinde maçın tamamını izlemeyi başardığı bildirildi.

Vondrous, "Bir merdiven üzerinde denge kurmaya çalışırken maça odaklanmak kolay bir şey değil." ifadesini kullandı.

Öte yandan, çok sayıda taraftarın merdivenlerle tüm şehri toplu taşıma ya da araba ile turlamaktan çekinmemesini de ilginç bulduğunu belirten Vondrous, bir meslektaşı ile stadyumun karşısındaki binalardan birini seçtiğini ve fotoğraf çekmek için izin istediğini söyledi.

Vondrous, "Ev sahibi takım kazandığı için şanslıydık ve oyuncular maçtan sonra taraftarlara teşekkür etmek için yürüdü. Beklediğimiz kısım tam olarak buydu." dedi.

Ayrıca Vondrous, foto muhabirlerinin başarılı fotoğraflar çekmesine yardımcı olan teknolojik gelişmelere rağmen, "Olağanüstü fotoğraflar için yine de doğru zamanda doğru yerde olmalısınız, bu hiçbir zaman değişmedi." değerlendirmesinde bulundu.

İçinde bulunulan karmaşık dönemde bile, fotoğrafların bu çağı olağanüstü şekilde sergileme gücüne sahip olduğunun altını çizen Vondrous, fotoğrafların saygın bir jüri tarafından değerlendirildiği bir yarışmada başarılı olduğu için gerçekten mutlu olduğunu dile getirdi.

Kazananlarının açıklanmasının ardından çok sayıda tebrik mesajı aldığını belirten Vondrous, yarışmaya sonraki yıllarda da başvuracağını ifade etti.

Vondrous, 2015'te de "Tekil Spor" kategorisinde İkincilik Ödülü kazanmıştı.

Istanbul Photo Awards tarafından onurlandırılan seçkin fotoğraflar hakkında daha fazla bilgi için "istanbulphotoawards.com" adresi ziyaret edilebilir.

Ayrıca profesyonel fotoğrafçılar, web sitesinden 15 Şubat'a kadar 2022 yarışması için başvuruda bulunabilir.

Kazanan fotoğrafçılar para ödülünün sahibi olurken ödüllü kareler, fotoğraf albümlerinde ve uluslararası sergilerde yer alıyor.

2022 yarışması, Canon, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Türk Hava Yolları tarafından destekleniyor.


Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.