Okul terkine karşı mücadele pandemi döneminde de devam ediyor

Okul terkine karşı mücadele pandemi döneminde de devam ediyor

İstanbul'da mektep terki oranının en yüksek olduğu okullardan birinde 2019'un Eylül ayında SOYAÇ'ın öncülüğünde başlatılan "Okuldayız Üsküdar" projesi küresel salgın koşullarında yüz yüze ve çevrimiçi faaliyetlerle 25 öğretim üyesinin danışmanlığı ve süpervizyonu .

İstanbul'da mektep terki oranının en yüksek olduğu okullardan birinde 2019'un Eylül ayında SOYAÇ'ın öncülüğünde başlatılan "Okuldayız Üsküdar" projesi küresel salgın koşullarında yüz yüze ve çevrimiçi faaliyetlerle 25 öğretim üyesinin danışmanlığı ve süpervizyonu aşağı, lisans ve lisansüstü programlara devamlı 80 üniversite öğrencisinin katılımıyla devam ediyor. Proje faaliyetleri derslik öğretmenleri için oluşturulan Psikoloji, Sosyal Hizmet, Hemşirelik, Gıda ve Diyetetik, Felsefi Danışmanlık, Çocuk Gelişimi gibi farkı disiplinlerden oluşan derslik ekipleri göre sınıf öğretmenleriyle planlanıyor ve hayata geçiriliyor.

SOYAÇ tarafından yüksek tehlike altındaki çocuk ve gençlerin topluma kazandırılmaları için geliştirilen ‘Bağlanma ilişkisinin tesisi aracılığıyla yaşıt temelli olarak terapötik yaklaşım' modeliyle çalışmalarını sürdüren SOYAÇ'ın Müdürü Doç. Dr. Özden Bademci, yürüttükleri projeyle ilgili olarak, “Eğitimin emin sistem yaklaşımıyla travma bilgisine dayalı disiplinlerarası ve kurumlararası işbirlikleriyle bütün okul anlayışıyla gerçekleştirilmesi, eğitimde öğrencilerin yanı sıra okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin sosyal-hissi gereksinimlerinin öncelenmesi gerekiyor. Üsküdar Kaymakamlığının desteğiyle İlçe Milli Eğitim, İlçe Sosyal Hizmetler ve İlçe Afiyet Müdürlükleriyle birlikte çalışıyoruz. Eğitime erişimi olmayan çocuklara ulaşmaya çalışıyoruz ” dedi.

Bahşedilen bilgiye takriben, sınıf ekiplerinin çalışmalarının kolaylaştırıcılığını üniversitenin Beden Psikoterapisi Sertifikalı Klinik Psikoloji Programı'na devamlı psikologlar yapıyor. SOYAÇ'ın yürütücülüğünde Üsküdar Kaymakamlığı ile birlikte hayata geçirilen projede, Maltepe Üniversitesi'nin yanı sıra Marmara Üniversitesi, Data Üniversitesi, Toplum Ruh Sağlığını Geliştirme Derneği ve Üsküdar Romanları Platformu ile de işbirliği yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.