Pandemi Sürecinde E Devlet İşlemleri Nelerdir? E Devlet İşlemlerini Nasıl Yaparız?

Pandemi Sürecinde E Devlet İşlemleri Nelerdir? E Devlet İşlemlerini Nasıl Yaparız?

Günümüzde birçok işlem e devlet üzerinden yerine getiriliyor. Esas olarak e devlet online olarak işlemleri yapabilmemizin yanı sıra uzaktan yöntemlerin devreye girmesi ile fiziksel temas olmadan devlet işlerini yerine getirmemize de imkân tanıyor. Son dönemde pandemi nedeni ile ortaya çıkan kısıtlamalar açısından e devlet işlemlerinin yaygınlaştırılması önemli bir konu haline geldi.

Bunların yanı sıra pandemi nedeni ile online olarak yapılabilecek işlerin sayısı da artmış bulunuyor. Artık günümüzde birçok iş ve işlemi oturduğumuz yerden güvenle yerine getirmek için e devlet önemli avantajlar sunuyor. İnsanlar eğitim işlemlerini vergi işlemlerini ve çeşitli ödeme işlemlerini artık e devlet ile yerine getirebiliyor.

E Devlette Sunulan Hizmet Sayısı 5000’i Geçmiş Bulunuyor

E devlet üzerinden sunulan hizmet sayısı son yapılan eklemeler ile 5000 sayısını geçmiş bulunuyor. Son haftalarda 5 yeni hizmet daha bu tür kullanımlar için ön plana çıkmış bulunuyor. Günümüzde pandeminin bu türlü yaygın etkisi nedeni ile hizmet sayısının artması önemli artılar sağlıyor. Ülkemizde pandeminin neden olduğu bu tür sağlık sorunlarının üstesinden gelmek için e devlet uygulamaları giderek daha yaygın bir hal alıyor.

Geçen hafta uygulamaya konulan beş yeni işlem ile insanların muayene reçete bilgilerine ulaşabilmeleri de e devlet üzerinden mümkün olabiliyor. Bunun yanında iş yerleri için kullanıma konulan bir diğer özellik ise borcu yoktur kaydı olarak ön plana çıkıyor. Bu tür yeni özellikleri ile e devlet daha başarılı sonuçlar ortaya koyuyor.

E Devlet ve İş Çözümleri

E devlet sıradan vatandaşların yanı sıra aynı zamanda iş dünyasına yönelik çözümler ile de ön plana çıkıyor. Bu tür çözümler için son bir yıl göz önüne alındığında iş dünyası için 300 farklı çözümün e devlet üzerinden kullanıma sokulduğu görülüyor.

E devlet eko sistemi giderek daha büyük bir hale geliyor. İş dünyasına yönelik çözümlerin yanı sıra aynı zamanda vatandaşların da hizmet görmesi adına çözüm olanakları artıyor. Son bir yılda e devlet üzerinden vatandaşlar ile ilgili 500 yeni işlemin uygulamaya konulduğu biliniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.