Param, TR Karekod ile işlem yapma özelliğini getirdi

Param, TR Karekod ile işlem yapma özelliğini getirdi

İSTANBUL (AA) - Param, TR Karekod ile işlem yapma özelliğini müşterilerine sunan ilk fintech kuruluşu olduŞirketten yapılan açıklamaya göre, finansal...

İSTANBUL (AA) - Param, TR Karekod ile işlem yapma özelliğini müşterilerine sunan ilk fintech kuruluşu oldu

Şirketten yapılan açıklamaya göre, finansal teknoloji sektörü markası Param, bir ilke daha imza attı. Merkez Bankası tarafından belirlenen TR Karekod standartlarını Param Mobil uygulamasına entegre ederek TR Karekod ile işlem yapma özelliğini müşterilerine sunmaya başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından çıkarılan “Ödeme Hizmetlerinde TR Karekodun Üretilmesi ve Kullanılması Hakkında Yönetmelik” geçen günlerde yürürlüğe girmişti. Bu yönetmelikte yer verilen ulusal karekod ilke ve kuralları ile standart bir karekod yapısı oluşturularak ödeme sistemlerindeki farklı aktörlerin birlikte çalışabilmesi sağlanmıştı. Nakit yerine karekod kullanımının yaygınlaşmasına zemin hazırlayan bu uygulama sayesinde ödemelerin daha kolay, güvenli ve daha az temasla gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Bu anlamda, TR Karekod entegrasyonunu başarıyla tamamlayan Param, Türkiye’de bu hizmeti sunan ilk fintech kuruluşu oldu. TR Karekod ile tüm bankaların ATM’lerinden para çekebilen ve POS cihazlarından ödeme gerçekleştiren kullanıcılar, Param’ın sunduğu bu kolaylıktan yararlanmaya başladı.


Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.