Paraya İhtiyacı Olanlara Müjde: 5 Bin TL ve 10 Bin TL Ödünç Para Desteği Açıklandı!

Paraya İhtiyacı Olanlara Müjde: 5 Bin TL ve 10 Bin TL Ödünç Para Desteği Açıklandı!

Sosyal devlet anlayışı ile yapılan ödünç para destekleri başladı! Devletin pandemi dönemi yapmış olduğu yardımlarla birlikte ödünç para desteği talep görmeye devam ediyor. Peki ödünç para desteği nedir? Vatandaşlar ödünç para desteğinden nasıl faydalanabilir? Detaylar haberimizde...

Geçtiğimiz Mart ayından bu yana devam eden Koronavirüs salgını sebebiyle devlet yardımları hız kesmeden devam ediyor. Bu dönemde çalışma imkanı bulamayan ve nakit ihtiyacı olan vatandaşlar ödünç para desteğinden faydalanabilecekler. Sosyal yardım anlayışıyla devam eden devlet yardımları bu dönemde vatandaşlara can suyu olmaya devam ediyor. Sunulan bu yardımların bazıları geri ödemesiz olarak hibe edilirken, bazıları ödünç verilmeye devam ediyor. Pek çok kişinin nakit paraya ihtiyacı olduğu bu dönemde devlet sosyal yardım geleneğini sürdürüyor. Peki geçmiş yıllarda da devam eden ödünç para desteği nasıl alınır? Hangi vatandaşlar bu imkandan faydalanabilir?

Ödünç Para Desteği Nedir?

Ödünç para desteği; tamamıyla devletin sosyal yardım anlayışı çerçevesinde gerçekleşen bir destektir. Özellikle Kovid-19 pandemisinin yaşandığı bugünlerde vatandaşa adeta can suyu görevi görmektedir. Pek çok vatandaşın anlık ihtiyaçlarına hitap eden bu destek; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlıdır. Nakite ihtiyacı olan vatandaşları hedef alan bu destek belirli kriterler dahilinde kullandırılmaktadır.

Ödünç Para Desteği Nasıl Sağlanır, Miktarı Nedir?

Ödün para desteği olarak bilinen bu yardım bakanlık tarafından verilmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu destek, 5 bin TL ve 10 bin TL olarak iki farklı miktarda kullandırılmaktadır. Başvuru şartlarına uygun bulunan vatandaşların kullanabildiği bu destek, ihtiyaç duyulan miktara göre yatırılmaktadır. Ödünç para desteği, bakanlık tarafından belirlenmiş olan programa ile taksitler halinde verilmektedir. Yani; vatandaşlar söz konusu ihtiyacı olan miktarı taksitler halinde alabilmektedir. Ayrıca devlet tarafından sağlandığı için herhangi bir faiz ya da benzeri ücretler uygulanmamaktadır.

Kimler Ödünç Para Desteğinden Faydalanabilir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan ödünç para desteği, aşağıdaki şartları sağlayan vatandaşlara kullandırılmaktadır:

  • Daha önce bakanlığın ödünç para desteğinden faydalanmamış olan vatandaşlar,
  • Herhangi bir banka kayıtlarında borcu olmayan vatandaşlar,
  • Kendi iş yeri bulunan ve 2 arkadaşını kefil olarak gösterebilen vatandaşlar.

Asgari düzeyde tutulan bu şartları sağlayan vatandaşla bakanlığın sağlamış olduğu ödünç para desteğinden faydalanabilirler. Şartları uygun görülen vatandaşlar, bakanlık tarafından tespit edilmiş evrakları ile birlikte ödünç para desteğine başvuru yapabilirler. Evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması, ödünç desteğinin alınabilmesi için oldukça önemlidir. Eksik evrağı olan vatandaşlar bu destekten faydalanamazlar. Başvurunun sağlanması sonrasında bakanlık tarafından telefon ile bilgilendirme yapılmaktadır. Desteğin olumlu ya da olumsuz olduğu sonucu, bakanlık tarafından bildirilmektedir. Sadece yardımı almış olanlar tekrar başvuruda bulunamazlar. Daha önce başvurup yardım alamayan kişiler tekrardan başvuruda bulunabilirler.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.