Popun Kraliçesi Demet Akalın’dan tam kapanma çıkışı! “Kimse param yok demesin” dedi, sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü…!

Popun Kraliçesi Demet Akalın’dan tam kapanma çıkışı! “Kimse param yok demesin” dedi, sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü…!

Covid- 19 salgını ile mücadele kapsamında yeni alınan önlemlerden olan tam kapanma kararı ile ülke genelinde 17 gün tam gün yasak uygulanmaya başladı. Geçtiğimiz Pazartesi günü açıklana tam kapanma kararının ardından belirtilen süreyi yaşadığı şehirde geçirmek istenmeyen vatandaşlar soluğu tatil bölgelerinde aldı.

Tam kapanma uygulamasının başlamasına saatler kala İstanbul’dan ayrılmaya başlayan vatandaşlar araçları ile çok yoğun trafik oluşturdu. TEM otoyolu Kurtköy mevkisi ile D-100’deki İstanbul’un çıkış noktalarını kullanan vatandaşlar uzun araç kuyrukları oluşturdu. Kararın alınması ile planlarını değiştiren insanlar İstanbul’u terk etti.

Star TV ekranlarında yayınlanan Demet ve Alişan ile Sabah Sabah yasaklar nedeniyle İstanbul’dan uzaklaşan vatandaşların konusu program gündemine geldi.

Programın sunucularından olan Demet Akalın ve Alişan; tam kapanma kararı ile uygulanan süreci fırsata çevirmek için Bodrum, Çeşme, Antalya gibi yazlık bölgelere giden vatandaşlara tepkilerini gösterdi.

Programda bu konuya yorum yapan Alişan, bir an önce Koronavirüs’ten kurtulmayı beklediklerini dile getirirken, uygulanan yasak ve tedbirlere bazı vatandaşlar tarafından uyulmadığından şikayet ederek, 2 Milyona yakın yurttaşın şu an tatil beldelerinde olduğunu ifade etti.

Bu sözler üzerine fikrini beyan eden Demet Akalın, sosyal medyadan da sık sık maddi olanaklar üzerine dikkat çekmeye çalışan vatandaşları kastederek, “Kimse param yok demesin valla, herkesin Bodrum’da evi var” şeklinde konuştu.

Bodrum Doldu, Taştı!

Tam kapanma kararı ile alınan tedbirlerde uygulanacak olan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında Bodrum gibi tatil yörelerinde geçirmek isteyen vatandaşların ilçeye gelmesiyle birlikte, yollarda trafik yoğunluğu yaşandığını dile getiren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum nüfusunun 500 Bin kişiyi aştığını belirtti. Aras, yaz aylarında Bodrum ilçesinin 1 Milyonu aşan nüfus yoğunluğuna hizmet verebildiğini söyleyerek, bu yıl pandemi sebebiyle yurt içi ve yurt dışı turist nüfusunun tüm yıla oranla dağıldığını söyledi. Tam kapanma ile Bodrum ilçesine günlük ortalama 8 Bin aracın giriş yaptığını; bu araçların %50’sinin çıkış yaptığını ve genellikle çıkış yapan araçların ilçeye lojistik sağlayan araç ve servislerden oluştuğunu belirtti. Belediye Başkanı Aras, Bodrum’da yaşanan bu yoğunluk ile mücadele etmek için tüm belediye personeli ve kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ile ellerinden gelen tüm çabayı sağladıklarını, olumsuz durum olmaması izin azami özen göstererek gayret ettiklerini dile getirdi.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.