Ramazan bayramı 2021 ne zaman? Kurban bayramı ne zaman hangi gün olacak?

Ramazan bayramı 2021 ne zaman? Kurban bayramı ne zaman hangi gün olacak?

Bayramımız Hangi Güne Denk Geliyor? 2021 Ramazan Bayramı Ne Zaman? Ramazan Bayramı 2021 yılında ne zamana denk geliyor vatandaşlar tarafından merak edilen sorulardan bir tanesi Ramazan bayramı hakkında merak ettiğiniz soruları haberimizin detayından ulaşabilirsiniz. Kaynak: Ramazan bayramı 2021 ne zaman? Kurban bayramı ne zaman?

Ramazan Bayramı 2021 yılında ne zamana denk geliyor vatandaşlar tarafından merak edilen sorulardan bir tanesi. Ramazan ayının ortasına gelinen şu günlerde bayram sevincini de beraberinde getirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapıla dini günler açıklamasında Ramazan Bayramı başlangıcı ve Arife Günü de açıklandı.

Ramazan Bayramı 2021 Ne Zaman?

Ramazan ayı 24 Nisan günü tutulan ilk oruç ile başladı. Son oruç da 23 Mayıs tarihinde olacak. 23 Mayıs akşam ezanında yapılacak olan son iftar ile ertesi gün Ramazan Bayramı'nın ilk günü ilan edilecek ve 3 gün boyunca sürecek.

2021 yılında

  • 12 Mayıs 2021 Çarşamba gününe rastlayan Ramazan Bayramı arifesi, 
  • 13 Mayıs 2021 Perşembe Ramazan bayramı 1. günü
  •  14 Mayıs 2021 Cuma Ramazan bayramı 2. günü
  • 15 Mayıs 2021 Cumartesi Ramazan bayramı 3. günü  günleri ise tam gün tatil.

Hicri takvime göre belirlenen Razaman Bayramı her sene miladi takvime göre 11 gün önce kutlanıyor. 3-5 günlük bir tatil süresi var.

Ramazan Bayramı'nda Oruç Tutulur Mu?

Oruç tutmanın yasak olduğu günlerden bir tanesi de  bayram günleri olarak yer almaktadır. Ramazan Bayramının ilk günü Kurban bayramının da dört günü boyunca oruç tutmak tahrimen mekruh olarak yer almaktadır. Bu günlerde oruç tutmak hiçbir açıdan hoş karşılanmamaktadır. Bayram günlerinin neşe dolu geçmesi bu anlarda yiyip içmeleri gerekir. Sevinç günlerinde zaten 1 ay boyunca oruç tutuluyor olması bayramda bu durumu yanlış kılıyor. Aslında Ramazan bayramı Ramazan ayının da iftarı olarak bilinir. Allah adına kurban kesilen Kurban  bayramı da ziyafet günleri olarak geçmektedir. Bu gün herkes yan yana olmalı ve beraber yiyip içmeye dikkat etmeli. Bu yüzden kurban bayramı içerisine de oruç tutmak doğru olarak kabul edilen bir davranış sayılmaz.

Kurban Bayramı Ne 2021 Zaman?

Ramazan bayramının ardından kurban bayramı ne zaman olacak diye halk arasında merak edilmektedir. İşte bayram;

Kurban bayramı 2021 günleri

  • 19 Temmuz 2021 Pazartesi günü Kurban Bayramı arifesi yarım gün
  • 20 Temmuz 2021 Salı Kurban bayramı 1. günü
  • 21 Temmuz 2021 Çarşamba Kurban bayramı 2. günü
  • 22 Temmuz 2021 Perşembe Kurban bayramı 3. günü
  • 23 Temmuz 2021  Cuma Kurban bayramı 4. günü tarihleri ise tam gün tatil.

Toplamda 4-5 günlük bir tatil süresi söz konusu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.