Samsun Barosu avukatı Hüseyin Cimşit suç duyurusuna açıklama yaptı

Samsun Barosu avukatı Hüseyin Cimşit suç duyurusuna açıklama yaptı

Samsun Barosu avukatı Hüseyin Cimşit, yaptığı açıklama ile Türkiye'de birçok önemli siyasi figür hakkında birden fazla insanın ölümüne sebep olma suçlamasıyla şikayette bulunduğunu belirtti.

Samsun Barosu avukatı Hüseyin Cimşit, yaptığı açıklama ile Türkiye'de birçok önemli siyasi figür hakkında birden fazla insanın ölümüne sebep olma suçlamasıyla şikayette bulunduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı, bakanlar, belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin bulunduğu listede yer alan isimler hakkında suç duyurusunda bulunan Cimşit, ayrıca bu kişilerin yurt dışına çıkmasını engellemek için yurt dışı çıkış yasağı talep etti.

Listesinin en başında Cumhurbaşkanı var

Şikayet listesinin en başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan var

fpafpwnwaaisevu.jpg

Cimşit'in açıklamasına göre, suç duyuruları çeşitli olaylara dayanıyor. Örneğin, birçok belediye başkanı hakkında şikayet dilekçesi, iş kazalarında ihmali olduğu ve bu nedenle ölümlere sebebiyet verdiği iddialarıyla yapıldı. Ayrıca, bakanlar hakkında da savaş suçları ve ölümlerle ilgili iddialar bulunuyor.

Cimşit'in suç duyuruları hakkında ne tür bir yanıt alacağı veya yurt dışı çıkış yasağı talebinin kabul edilip edilmeyeceği henüz bilinmiyor. Ancak bu olay, Türkiye'deki siyasi atmosferin devam eden gerilimini yansıtması açısından önemli bir gelişme olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.