Sigortası Olmayan Yaşlılara Müjde! 1603 TL Maaş Verilecek! Kimler Alabilecek? İşte Detaylar...

Sigortası Olmayan Yaşlılara Müjde! 1603 TL Maaş Verilecek! Kimler Alabilecek? İşte Detaylar...

Artık sigortası olmayan yaşlılara 1603 TL maaş verilecek. Bu kanun teklifi TBMM’den onay alırsa sigortası olmayan yaşlılara maaş bağlanacak.

Bugün köşe yazılarında yer alan haberde İsa Karakaş adlı yazar sigortası olmayan yaşlılara 1603 TL tutarında maaş bağlanacağından bahsetti. TBMM’ye sunulan kanun teklifi şayet onay alırsa yaşlı bireylere aylık maaş bağlanacak. Kanun teklifine göre 65 yaş aylığı 534 TL olacak, üç aylık maaş ise 1603 TL’yi bulacak.

İsa Karakaş’ın haberine göre Türkiye vatandaşı olan ve SGK ile ilişkisi bulunmayan 65 yaş üzeri muhtaç kişilere devlet tarafından üç ayda bir maaş verilecek. Bu maaştan faydalanabilmek için ikametgah adresinin bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’na başvuru yapmak gerekiyor. Başvuru için sadece Türkiye Cumhuriyeti kimliğiniz yeterli olacak. 65 yaş ve üzeri kişiler için Aralık 2017’den bu yana 251 TL, 3 aylık ise 753 TL maaş ödeniyordu. Eğer yasa onaylanırsa bu miktar artacak. 

65 Yaş ve Üzerine 1603 TL Maaş Onaylanacak mı?

Milliyetçi Hareket Partisi’nin kanun teklifine göre şu an yaşlılara, engellilere ve korunma ihtiyacı duyan kişilere verilen maaşın memur aylık katsayısı hesaplamasına göre yeniden düzenleneceği söyleniyor. TBMM’den onay alırsa, eğer ödemelerin artışına kıyasla düşük bir maaş hesaplanır ise ekonomik sürece daha yakın olması için net olarak asgari ücret baz alınarak yeniden hesaplanacak. Bahsi geçen kişilere ödemeler doğrudan aktarılacak. Önümüzdeki günlerde kanun teklifi meclisten olumlu veya olumsuz bir sonuç ile karşılaşmayı bekliyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum