Siz hala yaptırmadınız mı? Zorunlu deprem sigortası nedir, DASK nereye ödenir?  2020 DASK ücreti ne kadar?

Siz hala yaptırmadınız mı? Zorunlu deprem sigortası nedir, DASK nereye ödenir? 2020 DASK ücreti ne kadar?

Zorunlu deprem sigortası ise kısaca DASK olarak isimlendiriliyor. Bu sigorta devlet tarafından da zorunlu olarak kabul edilip, sunuluyor. En son yaşanan İzmir depreminden sonra DASK yeniden gündeme gelerek sıkı bir şekilde en çok araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Biz de sizler için deprem sigortası konusuna ilişkin tüm detayları kaleme aldık.

Türkiye jeolojik anlamda deprem bölgesi olarak kabul edildiği için, ülke genelinde deprem sigortasına büyük önem veriliyor.  Zorunlu deprem sigortası ise kısaca DASK olarak isimlendiriliyor. Bu sigorta devlet tarafından da zorunlu olarak kabul edilip, sunuluyor. En son yaşanan İzmir depreminden sonra DASK yeniden gündeme gelerek sıkı bir şekilde en çok araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Biz de sizler için deprem sigortası konusuna ilişkin tüm detayları kaleme aldık. Peki, DASK nedir, neden yapılmalıdır? Ücreti ne kadardır ve süresi ne zaman dolar gibi merak ettiğiniz tüm soruların ayrıntılı yanıtları sizlerle…

DASK neden önemlidir ve yapılmalıdır?

Türkiye’nin deprem bölgesi olarak bilinmesi ve belirli aralıklar ile ülkenin farklı şehirlerinde yaşanan büyük depremlerin büyük mal ve can kayıplarına neden olmasıyla beraber zorunlu deprem sigortası sürekli gündeme geliyor. Devlet tarafından da zorunlu kılınan bu sigorta hakkında bilinmeyenleri ele aldık. DASK evinizin güvenliği açısından büyük önem arz ediyor. Bu nedenle ülkedeki tüm evler için deprem sigortası yapılması gerekiyor. Yaşanma ihtimali olan ve yıkıcı düzeyde bir depremden sonra evinizin maddi hasar görmesi durumunda devreye deprem sigortası giriyor. Eğer evinizin deprem sigortası varsa bu hasarlar için bir tür güvence anlamı taşıyor. Peki, deprem sigortası primleri ne kadardır? Fiyatlar neye göre değişiyor ve nereden yapılıyor?

DASK 2020 ücret tarifesi ve başvuru detayları

 Evini depreme karşı güvence altına almak üzere zorunlu deprem sigortası yapmak isteyen vatandaşların yapması gereken birkaç adım bulunuyor. En yakın sigorta acentesine ya da banka şubesine giderek ilgili başvuruyu yapabilirler. Başvuru sırasında bazı evraklar talep ediliyor.

2020 DASK ücret tarifesine gelecek olursak da bunun her il hatta her bina için farklılık gösterdiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Özellikle deprem riski yüksek olan bölgelerde fiyatların daha yüksek iken riskin azaldığı yerlerde daha düşük olduğu görülüyor. Genel itibari ile fiyat aralığına bakacak olursak da 55 TL ile 350 TL arasında değişkenlik gösterdiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.