Son dakika açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Twitter'da son durum BasınMahkumun SesiniDuyur

Son dakika açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? Twitter'da son durum BasınMahkumun SesiniDuyur

Mahkum ve mahkum yakınlarının yakından takip ettikleri açık ceza evi izinleri ile ilgili son gelişmeler bir hayli merak ediliyor. Son gelen karara bakılacak olduğu zaman mahkumlar 30 Kasım tarihine kadar izinli olacağı bildirilmişti. Konu ile ilgili olarak sürelerin 2 ay ek süre ile uzatılmasına verilen karar açıklanmıştı. Peki, son durum ne?

Adalet Bakanlığı Abdulhamit Gül bu akşam Açık Ceza İnfaz izinlerinin bittiğini açıkladı. Açıklaması ile birlikte Twitter'da 90binKişi ÖlümeSürüklenemez  tagına 1 saat içerisinde 150 bin üzerinde  tweet atıldı.

Aşılanma sürecinin bitmemesi, vaka sayılarının hala 25 bin üzerinde olması ile mahkum ve mahkum yakınları bu karara isyan etti.

Twitter'da mahkum ve mahkum yakınlarını Adalet Bakanlığı'na ve Abdulhamit Gül'e duyurmaya çalıştı. Adalet Bakanlığı bu sesi duyacak mı merak konusu olmaya başlayacak. 

Devam eden Covid vakaları, kış mevsiminin gelmesi ile birlikte normal grip ve covid vakalarını içeride tekrardan ölümcül neden olmasından korktuklarını dile getirdiler.

Twitter'da her gün gündem olması için yüzbinlerce mahkum ve mahkum yakınları sesini duyurabilmek için tweet atıyorlar. Şuan için sadece 3-5 milletvekili dışında hiç bir siyasi liderler mahkumları gündemine almadılar. 

Yaklaşık 18 aydır izinde olan açık ceza evi mahkumları her hangi bir suça karışmayan, ailesi ile yeni bir hayat kuran, mahkum ve yakınları vaka sayılarının yüksek olması nedeni ile cezaevine tekrar geri çağrılmasından dolayı isyan içerisindeler.

Ne siyasi liderler, ne de basın mahkumun sesini duymadığını Twitter üzerinden dile getirdiler.

Gündemin tagı BasınMahkumun SesiniDuyur olarak onbinlerce tweet atılmaya devam ediyor.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü duyurdu!

7242 sayılı Kanun ile hüküm altına alınan 5275 sayılı Kanun‘un Geçici 9. maddesi kapsamında, Kanun’un yürürlüğe girdiği 14 Nisan 2020 tarihinden itibaren, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen yükümlüler izne gönderilmiş olup yasa gereği izin süreleri 30 Kasım 2021 tarihinde son bulacaktır.

Ceza infaz kurumlarının toplu yaşanılan yerler olması nedeniyle, Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu tavsiye kararları doğrultusunda ceza infaz kurumlarında alınan tedbirlerin yanı sıra KOVID-19 izninden dönecek olan hükümlülerin;

-Aşı yaptırmayanların mümkün olan en kısa sürede aşılarını yaptırmaları, aşıları eksik olanların da Sağlık Bakanlığının aşı şemasına uygun şekilde aşılarını tamamlamaları,
-Kuruma gelmeden önceki son 14 günü kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak geçirmeleri,
-Kuruma girişlerinden 48 saat önce PCR testlerini yaptırmaları,
-Kuruma girişleri esnasında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları ve HES kodlarını yazılı olarak yanlarında bulundurmaları, gerek kendileri, gerekse ceza infaz kurumlarında barındırılan diğer hükümlülerin sağlığı açısından önem arz etmektedir.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de hükümlülerin sağlığının korunması bakımından tüm tedbirler titizlikle uygulanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Açık cezaevi izinleri uzatılacak mı, ne zaman açıklanacak gibi detaylar en merak edilen konular arasında yer aldı. Koronavirüs salgın süreçlerinden dolayı açık ceza evlerinde izinli olarak evlerine gönderilen mahkumların izinleri uzatılmıştı. Uzatılan izinler 30 Kasım tarihinde son bulacak.

Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son durum ile merak edilenler netlik kazandı.

Açık Cezaevi İzinleri Ne Zaman Son Bulacak?

Ülkemizde yaşanan koronavirüs salgın süreçlerinden dolayı 15 Nisan 2020 tarihinde evlerine gönderilen mahkumların izinleri 9 kere uzatılmıştı. Uzatılan izinler 30 Kasım tarihinde son bulacak. Bağlı oldukları cezaevlerine dönmeyenler ise firari olarak kabul edilecekler.

Artan vaka sayılarından dolayı, aşılanma konusu tamamlanmadığından 2 ay süre ile daha uzatılması bekleniyor. Son kararı Adalet bakanlığı önümüzdeki günler de açıklayacak.

Açık Ceza Evi İzinlerinde Son Durum…

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısında çarpıcı açıklamalara yer vermişti. Başlıklardan bir tanesi de cezaevlerinden izinlere gönderilen mahkumlar üzerine oldu. Koronavirüs süreçlerinden dolayı yoğunluğu daha aza indirmek için evlerine gönderilen hükümlüler 15 Nisan 2020 tarihinde izinli sayıldı.

31 Mayıs 2020 tarihinden bu yana kadar izinler tam 9 kere uzatıldı. Uzatılan izinler 30 Kasım tarihinde son bulacak.

Yakalama Kararı Çıkacak…

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yapılan sunum sırasında izinlerin uzatılmamasına karar verildiği öğrenildi. 30 Kasım itibari ile bağlı oldukları cezaevlerine dönmeyenler firari sayılacak. Cezaların geri kalanlarını çekmeleri için tebligat ile bildirimler yapılacak.

Dönmeyenler firari olarak kabul edilecek ve yakalama kararı çıkacak. Kurumlar hükümlü olan mahkumların cezaevlerine dönüş prosedürleri ile ilgili yol haritalarını düzenlemeye başladılar.

Gardiyanlar İçin Özlük Müjdesi…

Bakan Gül yaptığı açıklama sırasında infaz koruma memurlarının bu süreç içerisinde büyük bir özveri göstererek evlerine gitmeden 14 gün çeşitli yerlerde izolasyona tabi tutulduklarını bildirdi. Ailelerinden uzak kalan infaz memurları için özlük haklarında iyileştirmeler yapılacağı açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum