Son dakika haberi 18 Şubat 2023 Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep depremlerinde can kaybı sayısı 40 bini aştı!

Son dakika haberi 18 Şubat 2023 Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep depremlerinde can kaybı sayısı 40 bini aştı!

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 40 bin 642 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Sezer, "40 bin 642 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda. Arama kurtarma çalışmaları yarın akşam itibari ile büyük oranda sonlandırılmış olacak. Hatay genelinde büyük bir yoğunlaşma var, 13 bine yakın arama kurtarma personelimiz orada görev yapıyor" dedi.

Son dakika: AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin 11 ilde meydana getirdiği yıkımı ve can kaybını kamuoyuyla paylaştı. 40 bin 642 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıklayan Sezer, deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarının yarın akşam itibariyle büyük oranda tamamlanacağını bildirdi.

Ayrıca, Hatay genelinde büyük bir yoğunlaşma olduğunu ve 13 bine yakın arama kurtarma personelinin görev yaptığını sözlerine ekledi. Deprem sonrası hayatta kalmayı başaran vatandaşlar için de AFAD tarafından çeşitli destekler sağlanacağı belirtildi.

Depremden etkilenen vatandaşlara nakdi yardım ödemeleri yapılacağı ifade edilirken, bu yardımın sürecinin tamamen AFAD tarafından yürütüleceği vurgulandı. Vatandaşlar, e-devlet üzerinden yardım tutarlarını sorgulayabilecekler.

Kira yardımları konusunda da destek sunulacağı belirtilen açıklamada, evini kaybeden vatandaşlar için iki seçenek sunulacağı bildirildi. Birincisi, konteyner ve diğer barınma imkanları, ikincisi ise kira desteği verileceği kaydedildi. Başvuruların e-devlet üzerinden alındığı belirtilirken, şu ana kadar 290 bin başvuru yapıldığı ifade edildi.

Deprem bölgesinde tahliye işlemlerinin devam ettiği ve 430 binin üzerinde tahliye işleminin AFAD tarafından gerçekleştirildiği açıklandı. 274 bin görevli personelin görevlendirildiği ifade edilirken, kamu misafirhaneleri, oteller ve diğer tesislerde 313 bin 720 kişinin misafir edildiği kaydedildi.

Hasar tespit çalışmalarının yapıldığı, şu ana kadar yüzde 50'nin üzerinde hasar tespitinin tamamlandığı belirtildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin çok kısa bir süre içinde çalışmaları tamamlayarak hasar tespitlerini paylaşacakları ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.