Son dakika: Hatay'da peş peşe depremler oldu! Hasarlı binalar yıkıldı

Son dakika: Hatay'da peş peşe depremler oldu! Hasarlı binalar yıkıldı

Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde ve Samandağ ilçesinde de saat 20.07'de 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler afet bölgesinde geniş çapta hissedildi.

Son dakika haberi: Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde ve Samandağ ilçesinde de saat 20.07'de 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler afet bölgesinde geniş çapta hissedildi.

6.4 ve 5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Bölgede Kahramanmaraş merkezli depremlerin neden olduğu hasarların giderilmesi sırasında, yeni bir deprem haberi geldi. Hatay'ın Defne ilçesinde yerin 16.7 kilometre derinliğinde ve 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Samandağ ilçesinde ise saat 20.07'de yerin 7 kilometre derinliğinde 5.8 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Yaşanan depremler geniş bir alanda hissedildi ve afet bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken yeni bir endişe kaynağı oluşturdu.

AFAD'tan kritik uyarı

AFAD, son depremlerin ardından hasar görmüş binalara girmeme konusunda kritik bir uyarıda bulundu. AFAD açıklamasında, "Depremden sonra, hasarlı binalara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmaktan kaçının. Doğru bilgi için resmi kaynakları takip edin" ifadelerine yer verildi.

Deprem orta doğu da bir çok ülke de hissedildi

Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da da hissedildi. Deprem, Lübnan'ın başkenti Beyrut ve diğer tüm kentlerinde de hissedildi ve etkilenen vatandaşlar panik içinde dışarı çıkarak toplanma alanlarına yönlendirildi. Sarsıntı, Hatay'da meydana geldi ancak Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır gibi birçok ülkede de hissedildi.

Hasarlı Binalar Yıkıldı

Halk Tv canlı yayınında İsmail Saymaz Hatay'da bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek ile yaptığı telefon görüşmesinde hasarlı binaların yıkıldığını, çevre de ambulansların siren seslerinin olduğunu bildirdi

SON DEPREMLER

Depremlerin zamanı ve büyüklüğü anlık olarak takip edilebilir. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir.

hatay-deprem-siddeti.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.