Son dakika... Şehir içi taşımacılığı ve konaklamalara HES kodu zorunluluğu geldi! HES kodu olmayanlar ne yapacak?

Son dakika... Şehir içi taşımacılığı ve konaklamalara HES kodu zorunluluğu geldi! HES kodu olmayanlar ne yapacak?

Son dakika... İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde yayınlanan yeni genelge sonrasında HES kodu sorgulamasının kapsamı genişletildi. Toplu taşıma araçları ve konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu bulunuyor.

Son dakikaKoronavirüs salgınının yeniden artmaya başlamasının ardından yeni önlemler gündeme gelmeye başladı. Yeniden büyük kayıpların engellenmesi için bir öneri olarak ifade edilmişti. İkinci dalga vakalarının gündeme gelmesinin ardından bundan sonraki süreçte tedbirlerin sıkılaştırılması bekleniyor. İçişleri Bakanlığı tarafından alınan önlemler çerçevesinde 81 ilin valiliğine bir yazı gönderildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında gönderilen yazı ile birlikte yeni korona genelgesinin tamamen değiştiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge sonrasında HES kodu kullanım alanlarının genişletildiği belirtildi. Bu süreçte şehir içi toplu taşımalarda ve konaklama alanlarında HES kodu kullanımı zorunlu hale getirilecek. Bu durum tüm şehirlerde aktif hale getirilecek.

Koronavirüs ya da Temaslı Olan Kişiler Toplu Taşımaya Binemeyecekler!

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan yeni karar sonrasında 'şehir içi toplu taşımalarda HES kodu sorgulama genelgesi' yayınlandı. Bu sayede toplu taşımalarda kullanılan kişiye özel olan elektronik akıllı seyahat kart uygulaması üzerinden Sağlık Bakanlığı tarafından tasarlanan HES kodu uygulaması ile entegre edilmesi bekleniyor.

HES kodu uygulaması ile toplu taşıma elektronik kart uygulamasının birbirleri ile bir iletişim içerisinde kullanılması için çalışmalar düzenlendi. Bu süreçte koronavirüs testi yaptırmış ve pozitif çıkmış kişilerle birlikte koronavirüslü kişilerle yakın temasta bulunan kişilerin toplu taşıma araçlarına binmelerine izin verilmeyecek. Bu kişilerin izolasyonda olmaları gereken süre içerisinde kartları iptal edilecek. Hala toplu taşıma araçlarına binmeye çalışmaları durumunda ise suç duyurusunda bulunulacak.

Konaklama Tesisleri İçin HES Kodu Sorgulaması Yapılacak!

Toplu taşıma araçları için yeni bir genelgenin yayınlanmasının ardından aynı genelgenin konaklama tesisleri içinde yayınlandığı açıklandı. Bundan sonraki tüm süreçlerde ikinci bir karara göre kamu ve özel konaklama tesislerine giriş yapan ziyaretçilerin HES kodu sorgulaması yapılacak. Müşteriler tesislere girmeden önce HES kodu sorgulamasını yaptırmamaları halinde konaklama tesisine giriş yapamayacaklar.

HES kodu sorgulamasının ardından koronavirüs hastası ya da temaslı kişi olmaları halinde yapılacak konaklamanın izolasyon odalarında karantina süreci boyunca gerçekleşmesi beklenecek. Gerekli kurallara uyulmaması halinde ise konaklama tesislerine belirli para cezaları ve faaliyetten men cezası verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.