Tsunaminin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Tsunaminin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Geçtiğimiz hafta İzmir'de meydana gelen depremde 114 kişinin hayatını kaybetti, bin 35 birey de yaralandı.

Geçtiğimiz hafta İzmir'de meydana gelen depremde 114 kişinin hayatını kaybetti, bin 35 birey de yaralandı. Yaşanan depremin dakikalar sonrasında Sığacık Mahallesi'nde, oluşan tsunami dolayısıyla ev ve iş yerlerini su aşağıda kaldı. Türkiye'de ilk olarak tsunamiden 1 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan felaket anlarının yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Sığacık Mahallesi'ndeki marinadaki emniyet kameralarına yansıyan görüntüler tsunaminin şiddetini gözler önüne serdi. Deprem öncesi denizde oluşan dalgalanma ve küçük bir girdabın oluşması ise emniyet kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Denizdeki olaydan 2 dakika sonra yer sarsıntısı olduğu ve arkasında denizdeki sular çekildi, marinadaki yatlar karaya oturdu. daha sonra suların geri gelmesi ile birdenbire yükselen deniz, kimi yatları devirdi kimilerini ise ast yatırdı. Çoğu yatın zarar gördüğü tsunamide marninada yer alan otomobiller de denize sürüklendi. Denizdeki hareketlenmeyi fark eden bir takım araba sahipleri son anda otomobillerini marinadan çıkartarak tsunamiden kaçmayı başarırken, vatandaşlar da çaresizce canlarını kurtarmaya çalıştı. Kısa zaman içerisinde marina ilk önce almak üzere kale içi mevkiini sular aşağı bırakan tsunami önene ne varsa katıp götürdü. Yaşanan o panik anları ve denizdeki hareketlenme ise marinanın güvenlik kameraları kadar an be an kaydedildi. Denizin yükseldiğini hisseden bir takım tekne kaptanları akıntıya karşısında son hızlı olma gitmeye çalıştığı da kameralara yansıdı.

Deprem öncesi denizdeki hareketlenme depremin habercisi oldu

Sığacık'a yaşanan yer sarsıntısı ve tsunaminin iki dakika öncesinde denizde oluşan dalgalanmalar ise dikkat çekti. Deprem habercisi olan denizin herzamanki dışı dalgalanmasının ardındaki Sığacık, önce 6.6 şiddetindeki depremi yaşadı sonrasında da denizde oluşan tsunami nedeniyle yükselen sular deniz kıyısındaki konut ve iş yerlerini kullanılamaz ayla getirdi.

Murat Uçkaç - Eren Ayhan
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.