Turkcell 1,7 milyon depremzedeye ‘Acil Durum Paketi’ tanımladı

Turkcell 1,7 milyon depremzedeye ‘Acil Durum Paketi’ tanımladı

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, şirketin 2020 3'üncü çeyrek mali ve operasyonel sonuçlarını duyurduğu basın toplantısında İzmir'de yaşanan deprem felaketinin gerisinde şebeke trafiğinde yaşanan artışla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, şirketin 2020 3'üncü çeyrek mali ve operasyonel sonuçlarını duyurduğu basın toplantısında İzmir'de yaşanan deprem felaketinin gerisinde şebeke trafiğinde yaşanan artışla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Depremden etkilenen bölgedeki yaralı vatandaşlara acele şifalar, hayatını kaybedenlere ise Allah'tan rahmet dileyen Erkan, felaketin arkasından bölgedeki iletişimin aralıksız şekilde sürmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini vurguladı. Depremin ardındaki bölgede bulunan 1,7 milyona yakın operatörün müşterisine, acele iletişim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ‘Ivedi Şart Paketi' tanımlaması yaptıklarını bildiren Erkan, değişik nedenlerle hatları kapanmış müşterilerin de iletişim kurabilmeleri için hatlarını açtıklarını kaydetti.

Bu nesil facia durumlarında telekom sektörü yaşamsal bir rol oynadığına vurgu yapan Erkan, “Şebeke yatırımlarımın ne dek önemli olduğunu bu depremde bir kere daha net şekilde gördük. Bu bilinçle altyapı yatırımlarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Depremin peşinde normalde takriben 2 milyon 800 bin olan arama sayısı, 16 milyon 700 bin'e ulaşarak standart ses trafiğinin takriben 6 katına ulaştı. Bu artışa rağmen şebeke trafiğimizi dürüst şekilde yöneterek yüzde 100'e yakın çağrı kurulum başarısıyla ayrıca afetzedelerin keza de arama kurtarma ekiplerinin kesintisiz irtibat kurmalarını sağladık” diye konuştu.

“Personelimiz deprem bölgesinde 7/24 hizmet veriyor”

Yer Sarsıntısı derhal ve sonrasındaki şebeke trafiğini Maltepe'de bulunan Turkcell Başlıca Şebeke Işlem Merkezi ve İzmir Bölge Işlem Merkezi'nden benzeyen güdümlü olarak yönettiklerini belirten Erkan, “İzmir'deki şebeke trafiğini cadde cadde peşine düşüp takip ettiğimiz merkezlerimizde, özel durum felaket parametrelerini de dikkate alarak, aşırılık durumuna kadar şebekemizi hemen olan optimize ettik. Bu sayede şebeke yoğunluğunun daha artı olduğu noktalarda, ses ve veri trafiğinin aralıksız gerçekleşmesini sağladık” dedi. Depremin derhal ardından arama kurtarma ekiplerine takviye amacıyla 7/24 esasına göre görev yapacak 100'e yakın Turkcell personelini bölgeye yönlendirdiklerinin altını çizen Erkan, 12 mobil baz istasyonu ve Acil Durum Müdahale Aracı'nı depremin yoğun yaşandığı yerlere sevk ettiklerini dile getirdi. Erkan yeniden bu bölgelerde 6 adet mobil şarj istasyonu kurduklarını ifade etti.

“40 bin kişi BiP Acele Şart Butonu'nu kullandı”

Erkan, depremin arkasından bir takım bölgelerde elektrik kesintisi olmasına rağmen bu bölgelere saha ekiplerini yönlendirerek iletişimin kesilmesine müsade vermediklerini belirterek, “Bu Nedenle, keza arama kurtarma ekiplerimiz kendi aralarında ayrıca de göçük aşağıda kalan vatandaşlarımızla cep telefonları üzerinden irtibat imkanı yakaladı. BiP üzerinden sunduğumuz Acele Şart Butonu da bu depremde müşterilerimiz kadar kullanıldı. Depremi hisseden BiP kullanıcıları yaklaşık 40 bin kişiye kendi konumlarını tek tuşa basarak iletti. Bu sayede birçok vatandaşımızın hayatının kurtulmasına arabulucu olduk” dedi.

Kahramanlara özel irtibat paketi

Bölgede arama kurtarma çalışmaları için büyük bağlılıkla çalışan kurtarma ekiplerinden ülke olarak büyük gurur duyduklarını dile getiren Erkan, “Türkiye'nin dört bir yanından İzmir'e gelerek gece gündüz çalışan kurtarma ekiplerine, depremden saatler daha sonra enkazdan çıkardıkları Elif'ler, Ayda'lar ve kurtardıkları bütün canlarımız için ne kadar teşekkür etsek az. herkes adsız kahramanlardan oluşan bu ekiplerimize ufak de olsa bir takviye saptamak, onların ayrıca birbirleriyle ayrıca de sevdikleriyle süratli ve aralıksız irtibat kurabilmeleri için bu ekiplerden ilham alarak adına ‘Kahraman Paket' dediğimiz özel bir iletişim paketi oluşturduk. İzmir'deki arama kurtarma faaliyetlerine katılan Turkcell müşterilerine kendi tarifelerine ek olarak bedava 10 bin dakika hitabe, 20 GB internet ve 5 bin SMS paketi tanımladık. Operatör olarak bu zorlama günlerinde depremden etkilenen İzmirli kardeşlerimize desteklemek için de elimizdeki bütün imkanları seferber etmeye devam edeceğiz. Devletimizin çalışmalarıyla hoş İzmir'imizin yaralarının en kısa sürede sarılacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.