Vatandaşa Nisan-Mayıs ayında 1500 TL verilecek.. Yasa meclisten geçti

Vatandaşa Nisan-Mayıs ayında 1500 TL verilecek.. Yasa meclisten geçti

Kısmi kapanma döneminde TBMM gündemi yoğun, vatandaşa 1500 TL, sigorta prim desteği, çiftçiler ve kurumlar vergisi ile alakalı yasa meclisten geçti. Buna göre Nisan-Mayıs aylarında vatandaşa 1500 lira ödenmesi ve bu yasa meclisten geçerek kanunlaştı.

Tarımsal kredi borçlarının yapılandırılması, ücretsiz izin ve sigorta prim desteği düzenlemelerini de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Salgın kapsamında verilen ücretsiz izin desteğinden yararlanan sektörler artırıldı. Meclis'te kabul edilen torba yasada, yiyecek ve içecek sektöründe çalışanlara verilecek ücretsiz izin desteğinin kapsamı önergeyle genişletildi.

Nisan ve mayıs aylarında 1500 lira ödenecek

İnternet kafeler, güzellik salonları, düğün salonları, kaplıcalar, spor tesisleri ve lunapark çalışanlarına da nisan ve mayıs aylarında 1500 lira ödenecek.

Tüm bu sektörlerde çalışanların nisan ve mayıs aylarına ilişkin sosyal güvenlik primleri İşsizlik Fonu'ndan karşılanacak.

Çiftçilerin tarım kredi borçları yeniden yapılandırılacak

Torba yasayla çiftçi borçları da yapılandırılıyor. Çiftçilerin 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla tarım kredi borçları yeniden yapılandırılacak. Borcun yüzde 30'u bu yılın ekim ayı sonuna kadar ödenecek. Kalan kısmı 2022 yılı Ekim ayından itibaren taksitlendirilecek.

Kurumlar Vergisi bu yıl yüzde 25 olarak uygulanacak

Yasayla Kurumlar Vergisi oranları da artırıldı. Kurumlar Vergisi bu yıl için yüzde 25, 2022 yılı için ise yüzde 23 olarak uygulanacak.

Sahte sigortalılığın önüne geçmek için geçici iş göremezlik ödeneğinin hesaplanmasında da değişikliğe gidiliyor.

Bu ödeneğe esas günlük kazanç, son 3 aydaki ortalamaya göre değil, iş göremezliğin başladığı tarihten önceki 12 ay dikkate alınarak hesaplanacak.

Yasayla, gayrimenkullerin elektronik ortamda satışına da imkan getiriliyor.

BU HABER YENİ İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Yeni destek paketi geldi! Halkbank aracılığı ile 50 bin TL hibe ve kredi taksitleri 12 ay ertelenecek...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum