Zamları görmezden gelip "Kurgu" Dediler: CHP'li Eren ERDEM'den Yeni Akit ve İHA'ya tepki

Zamları görmezden gelip "Kurgu" Dediler: CHP'li Eren ERDEM'den Yeni Akit ve İHA'ya tepki

CHP'li Eren Erdem çiftçilik yapan bir yurttaşın mazot ve gübre fiyatlarından şikayet etmesi ile ilgili haberin kurgu olduğunu iddia eden İHA ve Yeni Akit'e "sahtekarsınız" diyerek tepki gösterdi. Erdem, yurttaşın çiftçilik kartını da paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi (PM) üyesi Eren Erdem, İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) ve Yeni Akit'in çiftçi bir yurttaşla görüşmesinin kurgu olduğuna dair haber yapmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Eren Erdem, konuştuğu yurttaşın Kartal Ziraat Odası'ndan alınan çiftçilik kartının fotoğrafına da yer verdiği paylaşımda "Benim konuştuğum Durmuş Amca hayatının hiçbir döneminde hiçbir belediyede çalışmadı. Kendisi çiftçidir, siz de sahtekârsınız @ihacomtr @yeniakit Bu kapağı da duvarınıza asarsınız!" ifadelerini kullandı.

"EKMEK 10 LİRAYI GÖRÜR"

Eren Erdem geçtiğimiz günlerde Şile'nin köylerine ziyarette bulunmuş ve yurttaşların sorunlarını dinlemişti. Çiftçilik yapan bir yurttaş gübre ve mazot maliyetlerinin arttığını, zarar ettiklerini belirterek "10 liranın altında olmaz. İnan 10 lirayı görür ekmek" demişti.

İHA ve iktidara yakın Yeni Akit CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem'in yurttaş ile konuşmasının kurgu olduğunu iddia etmişti.

01-175509504.jpg

Söz konusu haberlerde "CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem'in Şile'de yakıt fiyatlarıyla ilgili haberinin kurgu olduğu ortaya çıktı. Yakıt fiyatlarından şikayetçi olan kişinin aslında çiftçi değil, CHP parti üyesi olduğu ve İBB'de kıyı temizleme personeli olarak çalıştığı belirlendi" ifadeleri yer almıştı. Aynı haber daha sonra iktidara yakın diğer medya kurumları tarafından da servis edildi.

Haberde, "Erdem, İBB'de kıyı temizleme personeli olan Kadir B.'yi çiftçi gibi gösterdi. İBB çalışanı Kadir B. traktörü pompaya yaklaştırılarak 1405.25 TL'ye yakıt alındı. Eren Erdem ise, İBB çalışanı Kadir B.'nin traktör yakıt parasını kardeşi Erdeniz Erdem'in kredi kartıyla ödedi" ifadelerine de CHP'li Eren Erdem tepki gösterdi.

Erdem, alışverişi kardeşinin kredi kartıyla yaptığına dair bilginin Kişisel Verileri Koruma Kanunu'na aykırı olduğunu hatırlatarak tazminat davası açacağını belirtti.

Enflasyonun ve peş peşe gelen zamlar ücretli çalışan yurttaşların belini büktü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs ayında yıllık enflasyonu yüzde 73,50 olarak açıklarken bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tarafından açıklanan rakam ise yüzde 160,76 oldu. Artan enflasyonla birlikte başta akaryakıt olmak üzere çok sayıda ürüne art arda zamlar geldi. İktidara yakın medyanın zamları görmeyerek durumdan şikayetçi olan vatandaşları hedef göstermesi tepki çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.