Katılana Büyük Müjde Geldi! 1.431 TL - 2.862 TL’nin Yanı Sıra Ekstra Maaş Verilecek! Çifte Maaştan Yaralanın!

Katılana Büyük Müjde Geldi! 1.431 TL - 2.862 TL’nin Yanı Sıra Ekstra Maaş Verilecek! Çifte Maaştan Yaralanın!

Herkesin bildiği üzere işsizlik maaşı ödemeleri toplamda 10 ay sürüyor. Ayrıca ödemenin yanında bir maaş alma imkanı da doğuyor. Kovid-19 salgını sebebiyle tüm bu sürecin yönetilmesi için birçok ödenek verilmeye başladı. Ayrıca İŞKUR eğitim kurslarına katılanlar da ödeme alıyorlar. Bu sayede günlük ödemelerle birlikte vatandaşlar çifte maaş alma imkanın sahip oluyorlar.

İŞKUR’dan Çifte Maaş Almak Mümkün!

İşsizlere iş bulmak adına hizmet veren İŞKUR, kendi belirlediği eğitim kurslarına devam eden vatandaşlara günlük ödemeler yapıyor. İşten ayrılan vatandaşlara işsizlik maaşının da verilmesi ile birlikte böylelikle çifte maaş almak mümkün hale geliyor. İşten ayrılanlara devletin ödediği işsizlik maaşları devam ederken Kovid-19 dönemine özel destek ödemeleri de devam ediyor. İşsiz kalan vatandaşlara şu an için aylık en az 1.431 TL en çok ise 2.862 TL ödeme yapılıyor.

İşsiz Kalanlara Özel Düzenlemeler Yapıldı

Pandemi döneminin yaşanmaya başlamasıyla birlikte hükümet tarafından birçok istihdam ve ödeneğin önü açıldı. Zorlu geçen bugünlere özel vatandaşlar kısa çalışma ödeneği, nakdi destek, işe geri dönüş teşviki gibi birçok farklı ödeme alabiliyorlar. Bu noktada işsizler için birçok farklı özel düzenlemeler devam ediyor.

10 Ay Kadar Maaş Alacaklar

Belirli prim şartlarını tamamlayan işsizler, çalışma sürelerine göre 10 ay süre ile işsizlik maaşı alabiliyorlar. Bu maaştan ise sadece damga vergisi kesiliyor. Böylelikle işsizlere yardım ediliyor. Bu yıl için işsizlik maaşları en düşük 1.431 TL, en yüksek de 2.862 TL olarak veriliyor.

İşbaşı Eğitimi ve Harçlık

İŞKUR’a kayıt yaptıran işsizler işbaşı eğitim programları aracılığıyla para kazanabilirler. Bu programlar sayesinde haftada 45 saat, ayda da 26 gün eğitim alınabiliyor. İş arayan statüsündeki vatandaşlar bu programlar sayesinde günlük 108,68 TL, öğrenciler 81,51 TL, işsizlik ödeneği alanlar ise 54,34 TL kazanabiliyorlar.

Anneler de Ödeme Alıyorlar

İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş aralığında çocuğu olan anneler de işbaşı eğitim programlarına katılabiliyorlar. İş Kulübü faaliyetlerinden faydalanan ve işbaşı eğitimi alan anneler de günlük 95 TL zaruri gider ödemesi alabiliyorlar.

Annelere Kreş Desteği

İmalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan anneler, kreş desteği de alıyorlar. Bakmakla yükümlü olunan 2-5 yaş arasındaki çocuklar için İŞKUR, 400 TL bakım desteği ödemesi yapıyor.

Danışmanlık Hizmeti

İŞKUR işsizlere kendi meslek alanlarında iş bulabilmeleri için danışmanlık hizmeti de veriyor. Bu kapsamda verilen danışmanlık hizmetinden herhangi bir ücret talep edilmiyor.

İşsizlerin Sağlık Primleri Ödeniyor

İşbaşı eğitim programlarına katılan ya da işsizlik ödeneği alan işsizlerin sağlık primleri de yine devlet tarafından ödeniyor. Programa katılan işsizlerin iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile genel sağlık sigortaları karşılanıyor. Böylelikle bu süre içerisinde işsiz vatandaşın bakmakla yükümlü olduğu eşi ve çocukları sağlık hizmetlerinden diğer sigortalılar gibi ücretsiz yararlanabiliyorlar.

İlginizi çekebilir...

Cumhurbaşkanı açıkladı! 6 ay ertelemeli 100 bin liraya kadar kredi verilecek

 

Meslek Eğitim Kursları

Kuruma kayıtlı olan işsiz vatandaşlar belirli şartlar dahilinde meslek edindiriliyorlar. 15 yaşını tamamlayan, yetiştirilecek olan mesleğe uygun olan, işverenin aradığı özel şartları sağlayan vatandaşlar kurslar aracılığı ile iş sahibi oluyorlar. Kurslar ise günlük olarak en az 5, en fazla 8 saat ve haftada 6 günü geçmemek üzere en az 30 en fazla 40 saat oluyor.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.