Altın Piyasasında Manipülasyon İkazı: Yatırımcılar İçin Önemli Uyarılar

Altın Piyasasında Manipülasyon İkazı: Yatırımcılar İçin Önemli Uyarılar

Piyasaların önde gelen isimlerinden İslam Memiş'in uyarısıyla, altın fiyatlarında beklenen manipülasyonun başladığına dair işaretler artıyor. Pazartesi itibarıyla başlayacak olan bu dönemde, yatırımcılar dalgalı bir piyasaya hazırlıklı olmalılar. Temmuz ayına odaklanan Memiş, agresif yükselişlerin beklediğini vurgularken, düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmeye devam ediyor.

Altın fiyatlarındaki son düşüş eğilimine dair piyasaların önde gelen isimlerinden İslam Memiş, dikkat çekici bir uyarıda bulundu. Memiş, altın fiyatlarının eşi benzeri görülmemiş bir noktaya ulaştığını belirterek, önümüzdeki dönemde büyük çapta düşüş ve yükselişlerin yaşanabileceğini ifade etti ve yatırımcılara dikkatli olmaları konusunda tarih verdi.

Yüksek enflasyonla mücadelede yatırımcılar genellikle bir güven limanı olarak altına yönelirken, 2024 yılında altın fiyatlarının grafikleri adeta geceden güne döner gibi bir seyir izliyor.

Nisan ayının başlarında ardı ardına gelen ataklarla ons başına 2431 doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan altın, son iki hafta boyunca kesintisiz bir düşüş yaşayarak 130 doların üzerinde bir değer kaybına uğradı.

Yatırımcılar ve altın sahipleri, emtia piyasasındaki bu düşüş trendinin ne zaman tersine döneceğini merak ederken, beklenen cevap Kapalıçarşı'nın tanınmış ismi İslam Memiş'ten geldi. Memiş, manipülasyonun piyasada etkili olduğunu belirterek, ABD'nin cuma günü açıkladığı verilerin ardından bu haftanın farklı bir seyir izleyebileceğini vurguladı. Pazartesi günü itibarıyla yaşanabilecek önemli gelişmelere ilişkin Memiş, şu uyarıları yaptı.

Altın Fiyatları Düşmeye Devam Edecek Mi?

Ons altın, haftayı 2300 dolar seviyesinde tamamladı. Şimdi, 2280 dolar seviyesi güçlü bir destek noktası olarak görünüyor, ancak aşağı yönde kırılabilir mi? Aylar önce 2195 dolar seviyesini işaretlemiştim ve gecikmeli olarak bunun gerçekleşeceğine dair işaretler var gibi görünüyor. Düşüş trendinin 2200 dolara kadar devam etmesi bekleniyor.

Gram altın fiyatları da ons altının negatif etkisiyle düşüş yaşayacak ve muhtemelen bir süre 2400 liranın altında seyredecek.

pexels-michael-steinberg-95604-318820.jpg

Nisan ayında piyasalarda belirsizlik vardı ve savaş endişeleri manipülasyonlara yol açtı. Bu manipülasyonlar mayıs ve haziran aylarında da devam edecek gibi görünüyor. Tüm yatırım araçlarında sert dalgalanmalara hazır olunmalı. Bu nedenle, yapmanız gereken tek şey var: Elde TL tutun ya da dövize yönelin, önemli olan risklerin farkında olmaktır.

Pazartesi (Bugün) İtibariyle Manipülasyon Piyasası Yeniden Başlıyor

Elinize para geçtiğinde, emtia alımı yapmanın tam zamanı. İki ay boyunca bastırılan, geniş bir bant aralığında dalgalanan bir piyasa bekliyoruz. Ben Temmuz ayına odaklanmanızı tavsiye ediyorum çünkü bu ay, piyasada büyük bir değişimin işareti olacak, ve yükseliş trendinin hız kazanacağını göreceğiz.

Biz yatırımcılarız; düşüşleri bir alım fırsatı olarak görüp, kenarda bekleyeceğiz. Ons altın için 3000 dolar, gram altın için ise 3500 lira seviyeleri hala hedeflerimiz arasında. Hiçbir şey ertelenmedi, yıllık hedefimizde değişen bir durum yok. Ancak manipülasyon piyasası geri döndü, ve bu etkilerini 1 Mayıs itibarıyla göstermeye başladılar. Bazı sabahlar keskin düşüşler, bazı sabahlar ise ani yükselişler görebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.