Amazon, Google ve Meta Facebook'tan beyin takımı şimdi OpenAI'de iş başı yapmaya başladı

Amazon, Google ve Meta Facebook'tan beyin takımı şimdi OpenAI'de iş başı yapmaya başladı

Facebook, Instagram, WhatsApp ve Oculus gibi popüler platformların sahibi olarak da faaliyetlerine devam etmektedir. OpenAI'nin yapay zeka sohbet botu oluşturma çalışmalarında kullanmak üzere, eski Google ve Meta çalışanlarının bir araya geldiği ortaya çıktı. Chip.com.tr'nin haberine göre, şirketin yaklaşık 200 çalışanının bir kısmı, Google'ın ana şirketi Alphabet ve AI araştırma laboratuvarı Deep

Meta, Facebook şirketinin 2021 yılında yaptığı bir değişiklik sonucu sosyal medya platformunun ana şirketinin adıdır. Daha önce Facebook, Instagram, WhatsApp ve Oculus gibi popüler platformların sahibi olan şirket, "Meta" adı altında yapay zeka, sanal gerçeklik ve diğer teknolojik inovasyonlara odaklanan bir şirket haline gelmiştir. Şirketin amacı, insanların dijital dünyada daha etkileşimli, üretken ve eğlenceli bir şekilde bir arada bulunmasına olanak tanıyan yenilikçi teknolojiler geliştirmektir. Meta, aynı zamanda Facebook, Instagram, WhatsApp ve Oculus gibi popüler platformların sahibi olarak da faaliyetlerine devam etmektedir.

OpenAI'nin yapay zeka sohbet botu oluşturma çalışmalarında kullanmak üzere, eski Google ve Meta çalışanlarının bir araya geldiği ortaya çıktı. Chip.com.tr'nin haberine göre, şirketin yaklaşık 200 çalışanının bir kısmı, Google'ın ana şirketi Alphabet ve AI araştırma laboratuvarı DeepMind'dan geliyor. Bu çalışanların sayısının yaklaşık 59'u eski Google çalışanı ve yaklaşık 34'ü eski Meta çalışanıdır. Ayrıca birkaç eski Apple ve Amazon çalışanı da şirkette yer alıyor.

Punks & Pinstripes'in CEO'su Greg Larkin, bu verilerin büyük teknoloji şirketleri için bir uyarı niteliği taşıdığını belirtiyor. Larkin, "En azından OpenAI, Büyük Teknoloji'nin, özellikle Google'ın çalışanlarına yaptığı yatırımları optimize etmediğinin bir işaretidir" diyor. Ayrıca, Google ve benzeri şirketlerde çalışan yapay zeka yeteneklerinin ikincil ürünler üzerinde çalıştığını ve bu çalışmaların şirketin temel ürünleri veya kazançları üzerinde nadiren anlamlı bir etkiye sahip olduğunu belirtiyor.

OpenAI'nin liderlik ekibi, eski Google, Meta ve Apple çalışanlarından oluşuyor ve kısa süre önce Tesla'nın eski Autopilot başkanı Andrej Karpathy de şirkete katıldı. Bu haber, yapay zeka sektöründeki yeteneklerin dağılımı ve büyük teknoloji şirketlerinin çalışanlarının kaynak kullanımı hakkında tartışmalara yol açabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.