Başkan Yüksel: Kabahatlerini gizlemeye bir değil bin yasa yetmez!

Başkan Yüksel: Kabahatlerini gizlemeye bir değil bin yasa yetmez!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, AKP ve MHP'nin oylarıyla kabul edilen "sansür yasasına" ilişkin değerlendirmede bulundu. Bu yasanın demokrasiya ve özgürlüğe vurulan bir darbe olduğunun altını çizen Başkan Yüksel;" Halka saygı duymayanların başına İstanbul seçimlerinde neler geldiğini gördük."dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, AKP ve MHP'nin oylarıyla kabul edilen "sansür yasasına" ilişkin değerlendirmede bulundu. Bu yasanın demokrasiye ve özgürlüğe vurulan bir darbe olduğunun altını çizen Başkan Yüksel;" Halka saygı duymayanların başına İstanbul seçimlerinde neler geldiğini gördük. "dedi.

AKP ve MHP tarafından" dezenformasyonla mücadele" iddaası ile sunulan ve basın meslek örgütlerinin karşı çıktığı yasa tasarısının ilk iki maddesi ve 29. Madde geçtiğimiz gün kabul edildi. Diğer maddelere ilişkin tartışmalar sürerken siyasilerden de peş peşe tepkiler gelmeye devam ediyor. İlk tepkilerden bir tanesi de İYİ Partili Yüksel'den geldi. Yüksel, iktidarın bazı usulsüzlüklerin üstünü örtmek için sansür yasası uyguladığını ifade ederek; "Siyasi hayatlarının bir bölümünde yasaklarla mağdur olmuş kimselerin gücü eline alınca tüm milleti mağdur edecek yasakları coşkuyla yasalaştırdığı günlerdeyiz. İçinde yaşadığı çağdan, hürriyetine düşkün milletinin karakterinden, temel hak ve özgürlüklere dair asgari kabullerden habersiz olan AKP iktidarı ve yanında saf tutanlar seçim sürecinde neleri milletten gizlemek istiyorlarsa bilsinler ki: gizlemek istedikleri yolsuzluklar, hukuksuzluklar, usulsüzlükler herhangi bir karartmada gözden kaybolmazlar. Herhangi bir çuvala sığmazlar. Suçlarını, kabahatlerini, aymazlıklarını ve kibirlerini gizlemeye bırakın bir yasa bin yasa yetmez, yetemez. İktidara tavsiyem: istikballerini sandığın üzerine uslu uslu bırakmaları ve milletin kararına saygı duymalarıdır. Saygı duymayıp hadsizlik ettiklerinde başlarına neler gediğini İstanbul seçimlerinde gördüler. Hiç olmazsa sandıkla  iktidardan ayrılırken çok fazla rezil olmadan gidebilme başarısını göstermelerini arzu ederiz. "şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.