CHP İl Başkanı Ağaç: "Borcu borçla kapatma paketidir"

CHP İl Başkanı Ağaç: "Borcu borçla kapatma paketidir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan esnaf paketine eleştirilerde bulunarak, AKP'nin ülkeyi her geçen gün daha da borç bataklığına sürüklediğini açıklanan paketin borcu borçla kapatma paketi olduğunu söyledi.

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, müjde olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulan ekonomik paketin 20 yıldır Halkbank ile Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği tarafından verilen bir kredi olduğunu söyledi. Açıklanan paketin yeni bir durum olmadığını ifade eden Başkan Ağaç, "Tamamıyla umut tacirliği ve özellikle de seçim için algı yönetimi maksatlı bir propagandadır.

Şartları tutanlara sürekli kullandırılan bir kredi ancak bankalar da mümkün olduğunca az kişiye kullandırmak için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Asıl işin üzücü yanı ticaret ve esnaf odaları ya bu durumun farkında değil, ya da iktidar karşısında zülfüyare dokunmak istemiyor veya çekiniyorlar. Değişen tek şey; kredi limiti üst limit 350 bindi, 500 bine çıkarıldı. Yandaş basın; "muhalefet bu müjdelere ne diyecek" diye başlıklar atıyor.

Müjde dedikleri şey AKP'nin ülkeyi her geçen gün daha çok borç batağına sokması gibi,  esnafın sıkıntılarına da geçici çözüm olarak yeni borçlandırmalarla borcu borçla çevirttirmek işleminin bu iktidar dönemindeki bir başka versiyonu." dedi.

ESNAFIN SORUNUNU BİZ ÇÖZECEĞİZ

Kredi kullanma koşullarının oldukça zor olduğunun altını çizen Başkan Bedri Ağaç, "Diğer taraftan teminatsız kredi de kullandırılmıyor. Özetle esnafa müjde olarak açıklanan paket, tepkileri azaltmak, günü savuşturmak ve göz boyamaktan başka bir şey değil. İnşallah ilk seçimde sandıkla milleti bu ülkeyi artık yönetemeyen beceriksiz iktidardan kurtaracağız. Millet ittifakı olarak tüm toplum kesimleri gibi esnafımızın da yüzünü güldürecek ve sorunlarını kalıcı olarak çözeceğiz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.