CHP'li Aydemir: Felaketler yaşanmadan önlem alınmalı

CHP'li Aydemir: Felaketler yaşanmadan önlem alınmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hopa İlçe Başkanı Şükrü Aydemir Hopa-Kemalpaşa ilçeleri arasındaki Esenkıyı köyü yolunda meydana gelen heyelanla ilgili açıklamalarda bulunarak bölgede acilen önlem alınması gerektiğini söyledi.

Artvin'in Hopa-Kemalpaşa ilçeleri arasındaki Karadeniz Sahil Yolu Esenkıyı köyü mevkiinde heyelan meydana geldi. Sarp Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış için bekleyen uluslararası taşımacılık yapan TIR'ların bulunduğu park alanına, yamaçtan kopan taş ve toprak kütleleri düştü. Karayolu çift yönlü ulaşıma kapanırken bir TIR'da hasar oluştu. Heyelanda can kaybı ve yaralanan olmadı. Bölgede 3 ay önce aynı yerde meydana gelen heyelanda da 1 TIR sürücüsü hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmış, park halindeki 3 TIR'da hasar oluşmuştur.

CHP Hopa İlçe Başkanı Şükrü Aydemir yaşanan heyelanda can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade ederek, geçmiş olsun temennisinde bulundu. Bölgede büyük bir facia yaşanabileceği uyarısında bulunan Aydemir, "3 ay önce aynı bölgede yine heyelan olmuş maalesef 1 TIR sürücüsü ölmüştü. Bugünde yine aynı bölgede heyelan oldu. Bu sefer can kaybının yaşanmaması teselli bulmamıza neden oldu. Hopa-Kemalpaşa ilçeleri arasından Karadeniz Sahil yolu ilimiz ve ilçemiz için önemli bir geçiş güzergahı konumunda bulunuyor. Sarp Sınır Kapısı'nda da geçiş yapacak olan TIR sürücüleri de bu noktada bekliyor. O yüzden bu yolda heyelan ile ilgili acilen çalışmalar yapılmalı ve bölge kontrol altına alınmalıdır. Bugün ucuz atlattığımız bu olay yarın daha büyük felaketlere neden olabilir. Yaşanması muhtemel faciaların önüne şimdiden geçilmelidir." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.