Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emeklilere Müjdeli Haberi Verdi! İşte Beklenen Tarih

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emeklilere Müjdeli Haberi Verdi! İşte Beklenen Tarih

Temmuz ayındaki emekli maaşı artışının emekli vatandaşlar tarafından yetersiz bulunması, emekli maaşlarında ek düzenleme talep edilmesine yol açtı. Emekli aylıklarına ilişkin gelişme ve açıklamalar milyonlarca emekli tarafından yakından takip edilmektedir.

Temmuz ayındaki emekli maaşı artışının emekli vatandaşlar tarafından yetersiz bulunması, emekli maaşlarında ek düzenleme talep edilmesine yol açtı. Emekli aylıklarına ilişkin gelişme ve açıklamalar milyonlarca emekli tarafından yakından takip edilmektedir. Emekli maaşlarına ilişkin önemli bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yıl sonunu referans noktası olarak göstererek, emekli maaşı düşük olanlara yönelik destekleyici bir yaklaşım sergileneceğinden bahsetti.

Emekli aylıklarına ilişkin iyileştirmeler gündemde önemli yer tutuyor. Emekli maaşlarına yönelik yeni bir düzenleme, ek zamlar, asgari emekli maaşının artırılması konusunda büyük beklentiler var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili heyecan verici ifadeler kullanmış, 2024 yılına emekli maaşına zam yaparak gireceklerini belirtmişti. Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cevdet Yılmaz, Başkent Kulisi programında önemli açıklamalarda bulunarak emekli maaşlarına değindi. Beklenen emeklilik düzenlemesini değerlendiren Yılmaz, dünyadaki tüm zorluklara rağmen emeklilere destek sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Yıl sonuna kadar işlerini tamamlayarak emeklilerin yanında olmaya devam edeceklerine dikkat çekerek, düşük emekli maaşı alan kişilere yönelik destekleyici bir yaklaşıma vurgu yaptı.

Şu anda 7.500 TL olan asgari emekli maaşına ilişkin de konuşan Yılmaz, nisan ayında yapılan zammı da kamuoyuna hatırlatarak, şöyle konuştu: "Bu yıl en düşük emekli maaşı alanların asgari emekli maaşını yüzde 114 oranında artırdık. Asgari emeklilikte en büyük artış Nisan ayında oldu. Temmuz ayında hiçbir şey yapılmıyormuş gibi bir algı vardı. Dünyadaki tüm zorluklara rağmen emeklilere en iyi desteği sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Tamamlayarak emeklilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Yıl sonuna kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Emekli maaşı düşük olanlara yönelik destekleyici bir yaklaşımımız olacak."

Yılmaz, 2023 yılında enflasyonun üzerinde artışlar yapıldığına dikkat çekerek, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik dengeleme çalışması yürüttüklerini belirtti. İşçi ve Bağ-Kur emeklileri arasında oransal artışlar ve enflasyon farkları olacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.