Cumhuriyetin 100. yılında onlarca kişiye para ödülü dağıtılacak..! 2500 - 50 bin, 100 bin TL ödül verilecek

Cumhuriyetin 100. yılında onlarca kişiye para ödülü dağıtılacak..! 2500 - 50 bin, 100 bin TL ödül verilecek

Çekmeköy Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in 100. yılına özel şiir ve milli marş yarışması düzenleniyor. Toplam 400 bin lira ödül dağıtılacak olan yarışma için başvurular alınmaya başladı. Peki, 100. yıl marşı yarışmalarına katılım şartları nelerdir? Yarışma sonuçları ne zaman açıklanacak?

Çekmeköy Belediyesi tarafından  Cumhuriyet’in 100. yılına özel şiir ve milli marş yarışması düzenleniyor. Toplam 400 bin lira ödül dağıtılacak olan yarışma için başvurular alınmaya başladı. Peki, 100. yıl marşı yarışmalarına katılım şartları nelerdir? Yarışma sonuçları ne zaman açıklanacak?

Cumhuriyet’in 100. yılını şiir ve marşlarla taçlandırmak isteyen Çekmeköy Belediyesi, milli duyguları güçlendirmek ve geleceğe miras bırakmak amacıyla harekete geçti. 100. yıl marşı yarışmaları için düğmeye basıldı. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Cumhuriyet’in 100. yılını şiir ve marşlarla kutlamak için katılımcılara çağrıda bulundu. İstiklal Marşı’nın Türk milleti için istikbali ve geleceği simgelediğini vurgulayan Başkan Poyraz, ‘’100. yıl marşı yarışmalarının amacı çocuklarımıza vatan sevgimizi ve bağımsızlık mücadelemizi aktarmaktır. Gelecek nesiller, Cumhuriyet’in hangi şartlar altında kurulduğunu ve yaşatıldığını iyi anlamak zorundadır. Şiir ve marşlarla yoğrulmuş topraklarda bağımsızlık mücadelesi veren bir milletiz. 2023 yılında Türkiye Cumhuriyet’i bir asırı doldurmuş olacak. Bu tarihi olayı birlik ve beraberlik içerisinde kutlamamız gerekiyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi Türkiye Cumhuriyet ilelebet ayakta kalacaktır. Bizlerde milli bilincin oluşması ve milli duyguların en coşkulu şekilde yaşatılması için mücadele etmeliyiz’’ dedi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından da desteklenen yarışmanın sonuçları 23 Eylül 2022 tarihinde açıklanacak.

100. yıl marş yarışmaları: Şiir Yarışması

Çekmeköy Belediyesi 100. yıl marş yarışmaları şiir ve beste yarışması olmak üzere iki kısma ayrılacak. Şiir Yarışmasında milli duygu ve değerleri en coşkulu şekilde ifade eden şiirler değerlendirme altına alınacak. Son 100 arasına kalmayı başaran şiirler seçici kurul tarafından incelenecek. Seçici kurul arasında ünlü isimlerin, tarihçi, edebiyatçı uzmanlar ve bestekarlar yer alacak. Şiir temalarında belirleyici öğe Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusu ve övgüsü olacak. Seçici Kurul’un onayladığı şiir ve besteler özel bir külliyat altında yayınlanacak.

 

100. yıl marş yarışmaları: Beste Yarışması

Şiir yarışmasında kullanılan şiirlerden besteler hazırlanabileceği gibi özel beste çalışmaları da değerlendirme altına alınacak. Milli duygu ve değerlerin hakim olacağı besteler, orkestra tarafından ödül töreninde çalınacak. Beste birincisine 100. bin TL tutarında ödül verilecek. Eğer beste, şiir yarışması için gönderilen şiirden hazırlanırsa şaire 50 bin TL ödül takdim edilecek. Ayrıca, seçici kurulun onayladığı ilk 100 şaire de katılımlarından dolayı 2 bin 500 TL ödül verilecek. Toplam 400 bin TL’ye ulaşan ödüllerle şair ve bestekarlara emeklerinin karşılığı sunulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.