Emekli Maaşına Ara Zam! Kabine Bugün Toplanıyor Gündem Emekli Maaşları En Düşük Maaş 10 bin 332 lirayı aşacak

Emekli Maaşına Ara Zam! Kabine Bugün Toplanıyor Gündem Emekli Maaşları En Düşük Maaş 10 bin 332 lirayı aşacak

Bugün, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında önemli gündem maddelerini ele almak üzere toplandı. Kabine toplantısının ana gündem maddelerinden biri, emekli aylıklarına yapılacak zam konusu oldu.

Meclis'in ekim ayında açılmasıyla birlikte gündeme gelecek olan bu düzenlemenin kabine toplantısında ele alınarak görüş alışverişi yapılması bekleniyor. Kasım ayında yürürlüğe girmesi planlanan düzenleme, enflasyon üzerinden yapılan hesaplamada yüzde 37.76'lik bir zam oranını öne çıkarıyor. Buna göre, en düşük emekli aylığı 10 bin 332 liraya yükselecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir önceki Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Emeklilerle ilgili ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" demişti.

Emekli maaşlarına yapılacak olan ek zammın tarihi, Meclis'in açılacağı tarihe bağlı olarak belirlenecek. Dolayısıyla, ekim ayında çalışmaların tamamlanması ve kasım ayında ek zamların gerçekleşmesi bekleniyor.

Ekonomik göstergelere dayalı olarak yapılan hesaplamalar, emekli maaşlarına yüzde 37.76 oranında bir zam yapılmasını öngörüyor. Bu düzenleme ile en düşük emekli aylığının 10 bin 332 lira seviyesine çıkması bekleniyor.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, haziran ayında gerçekleşen emekli zamlarının ardından asgari ücretin 8 bin 500 lira, en düşük emekli aylığının ise 7 bin 500 lira olduğunu belirtti. Karakaş, asgari ücret bazında bile emeklilerin maaşlarının korunması durumunda yüzde 88'lik bir zam yapılması gerektiğini ifade etti. Bu bağlamda, şu an asgari ücretin 11 bin 400 lira olduğunu göz önüne alarak, en düşük emekli maaşının 10 bin lira civarında olması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.