Filenin Sultanları 2024 Paris Olimpiyat Elemelerinde 5'te 5 yaptı!

Filenin Sultanları 2024 Paris Olimpiyat Elemelerinde 5'te 5 yaptı!

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris Olimpiyat Elemeleri'nde gösterdiği üstün performansla dikkat çekiyor. Türkiye, Brezilya'ya karşı kazandığı 3-0'lık zaferle olimpiyat yolunda büyük bir adım attı ve yüksek moralle yoluna devam ediyor.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris Olimpiyat Elemeleri'nde gösterdiği üstün performansla dikkat çekiyor. Türkiye, Brezilya'ya karşı kazandığı 3-0'lık zaferle olimpiyat yolunda büyük bir adım attı ve yüksek moralle yoluna devam ediyor.

Paris, 22 Eylül 2023 - A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu'ndaki beşinci maçında Brezilya'yı 3-0 mağlup ederek büyük bir zafer elde etti. İşte bu önemli karşılaşmanın detayları:

İlk Set: Milli Takım Üstün Başladı

Müsabaka, her iki ülkenin de karşılıklı sayılar alarak başladı ve ilk dakikalarda 7-7 eşitlikle geçildi. Setin ortalarında farkı 4 sayıya (12-16) çıkaran milli takım, üstün bir performans sergileyerek ilk seti 25-21 önde tamamladı.

İkinci Set: Heyecan Dolu Anlar

İkinci sette Brezilya, oyunun başlarında 3 sayılık (4-1) bir avantaj yakaladı. Ancak milli takım, setin ortalarına doğru hem hücumda hem de defansta etkili bir oyun sergileyerek 14-14'te eşitliği yakaladı. Ebrar Karakurt'un servis turunda 3 sayılık bir seri yakalayan milli takım, 17-14 öne geçti. Büyük bir mücadelenin yaşandığı ikinci seti 29-27 önde tamamladılar.

Üçüncü Set: Zaferi Taçlandırdılar

Üçüncü sete her iki ülke de hücumda ve defansta etkili bir başlangıç yaptı. Setin başları 10-10 eşitlikle geçilirken, milli takım 3 sayılık bir seri buldu ve 10-13 öne geçti. Setin ortalarında 6 sayılık (12-18) bir avantaj yakalayan milli takım, üçüncü seti 25-19 kazanarak maçı 3-0 tamamladı.

Olimpiyat Yolunda Büyük Avantaj

"Filenin Sultanları," oynadığı beş maçı da kazanarak olimpiyat yolunda büyük bir avantaj elde etti. Ay yıldızlılar, gruptaki altıncı maçlarını yarın TSİ 13.30'da ev sahibi Japonya'yla oynayacaklar.

Kota Kazanma Mücadelesi Devam Ediyor

Elemelerde gruplarında "ilk 2" sırada yer alan ülkeler, Paris Olimpiyat Oyunları'na kota kazanma hakkı elde edecekler. Olimpiyat elemeleri, Çin, Japonya ve Polonya'da 24 takımın katılımıyla gerçekleşiyor. İşte gruplar:

A Grubu (Çin)

  1. Çin
  2. Kanada
  3. Çekya
  4. Dominik Cumhuriyeti
  5. Meksika
  6. Hollanda
  7. Sırbistan
  8. Ukrayna

B Grubu (Japonya)

  1. Japonya
  2. Türkiye
  3. Brezilya
  4. Belçika
  5. Bulgaristan
  6. Porto Riko
  7. Arjantin
  8. Peru

C Grubu (Polonya)

  1. Polonya
  2. Kolombiya
  3. Almanya
  4. İtalya
  5. Güney Kore
  6. Slovenya
  7. Tayland
  8. ABD.

Milli takımın bu zaferi, olimpiyat yolundaki umutları daha da artırdı ve tüm Türkiye'yi gururlandırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.