Gelecek Partili Dilmaç: "Aksaray halkı perişan, iktidarın yaptığı asgari ücret zammı elle tutulur olmalı!"

Gelecek Partili Dilmaç: "Aksaray halkı perişan, iktidarın yaptığı asgari ücret zammı elle tutulur olmalı!"

Gelecek Partisi Aksaray Kurucu İl Başkanı Muhammet Dilmaç, asgari ücrete yapılması beklenen zamla ilgili değerlendirmede bulundu. Vatandaşın Ocak ayından beri enflasyona ezdirildiğini belirten Başkan Dilmaç, " Yoksulluk sınırı asgari ücretin 5 katı. İktidar vatandaşa yetecek şekilde zam yapmalı "dedi.

Dilmaç, "128 MİLYAR DOLARI YOK EDEN İKTİDAR, 1 MİLYAR DOLARLIK PETROL BULDUK DİYE SEVİNİYOR" dedi.

2022 Haziran'a ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıklandı. Buna göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı haziranda 6 bin 391 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 20 bin 818 TL'ye yükseldi.

Mutfak enflasyonundaki artış aylık yüzde 6,2; son 12 aylık artış da yüzde 117,3 oldu. Açlık sınırı 6 bin 391 TL'ye, yoksulluk sınırı 20 bin 818 TL'ye yükseldi. Öte yandan, açlık sınırı asgari ücretin yüzde 50,3, yoksulluk sınırı ise asgari ücretin yüzde 389,5 oranında üzerinde yer alıyor.

Yoksulluk sınırı ilk kez 20 bin TL'yi aşmış oldu. Gıda fiyatları ise haziranda yıllık yüzde 117,3 arttı. Bekâr bir çalışanın 'yaşama maliyeti' ise aylık 8 bin 313 liraya yükseldi. Verilerden de anlaşıldığı üzere vatandaş günbegün enflasyona ezdiriliyor. İnsanlar açlık sınırının altında yaşıyor. Bir evde iki kişi çalışsa bile alınan maaş temel ihtiyaçlara dahi yetmiyor. Aksaray halkı da çok perişan durumda. Kime hal hatır sorsak bir dokunup, bin ah işitiyoruz. Esnaf da, vatandaş da işlevsiz yönetimden dolayı serzenişte bulunuyor. Bu yüzden iktidar taşın altına elini koymalı. Daha fazla beklemeden vatandaşa elle tutulur bir maaş zammı yapmalı. Halk daha fazla enflasyona ezdirilmemeli" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.