İYİ Partili Yokuş: Burası bozkurtların asenaların ülkesi, kimse hakaret edemez!

İYİ Partili Yokuş: Burası bozkurtların asenaların ülkesi, kimse hakaret edemez!

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Afyonkarahisar'da '5'inci Açık Wushu Kung Fu Balkan Şampiyonası'nda 48 kiloda şampiyon olan Sıla Zeynep Turan'ın madalya töreninde 'Bozkurt' işareti yapmasına "Terbiyesizlik yapma!" diyerek tepki gösteren Türkiye Wushu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Bozkurt işaretinin yüzyıllardan beri gururla kullanıldığını belirten Vekil Yokuş: "İktidar gereğini yapana kadar bu işin peşini bırakmayacağız." dedi.

Afyonkarahisar'da 11 ülkeden 1100 sporcunun katılımıyla yapılan şampiyonada Sıla Zeynep Turan, 48 kiloda tüm rakiplerini yenerek şampiyon oldu. Madalya töreninde 1'incilik kürsüsüne çıkan Turan, eliyle 'Bozkurt' işareti yaptı. Bunu gören Türkiye Wushu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, "Terbiyesizlik yapma!" diyerek, sporcuya tepki gösterdi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan ve Akyüz'ün halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiğini ifade eden Vekil Yokuş açıklamasında; "Geçtiğimiz gün hayret verici bir olayla karşılaştık. 1100 sporcunun katılımıyla yapılan şampiyonada Sıla Zeynep Turan, 48 kiloda tüm rakiplerini yenerek şampiyon oldu.

Şampiyonluk sevinciyle birlikte Bozkurt işaretiyle selamlama yapması üzerine Federasyon Başkan Vekili Akyüz ona terbiyesizlik yapma şeklinde hakaret ediyor. O Akyüz bu hakaretini sadece ona etmiyor. Hızını alamıyor, antrenörünü de aynı hakareti yapıyor. Ve bu hakareti oradaki herkesin gözü önünde yapıyor.

"İLK SPOR CEMİYETİ AMBLEMİ BİLE BOZKURT"

Gerçekten de çok üzücü ibretlik bir mesele. Bu ülkede nasıl oluyor da Bozkurt işareti yapanlar hakarete uğruyor. Bozkurt, Türk milletinin mitolojiden bu yana gelen bir sembolüdür. Atatürk de batılılar tarafından "Bozkurt" ismiyle tanınır. Lakabı budur. Bundan 1500 yıl önce Türk adıyla kurulan Göktürk Devleti'nin amblemi Bozkurt'tur. Bütün Türk mitolojisinde, romanlarda, anıtlarda, destanlarda Bozkurt vardır. Yine Bozkurt, Cumhuriyet döneminde de Atatürk sayesinde paralara basılmış, hatta 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk resmi spor teşkilatı olan Türk İdman Cemiyetleri İttifakı'nın da amblemi Bozkurt'tur. Buna benzer birçok gösterebileceğimiz örnek var.

"MİLLİ VE YERLİYİZ DİYEN AKP VE MHP'DEN SES YOK"

Burada anlatmak istediğimiz Türklüğün sembolü olarak kabul edilen ve bugün Cumhurbaşkanlığının forsunda bile kurulmuş olan devletlerimizin bayrakları, haliyle Bozkurt amblemi de vardır. Bunca bilgi ve belge varken saygısızlığı yapan kişi kızımızı disiplin kurulana sevk ediyor ve diyor ki spordan men edilsinler. Bunları yapan Akyüz'ün de sicili kabarık. Ahlaktan yoksun, tüzükleri, yönetmelikleri çiğneyen, hadsizlik yapan bir AKP yalakası.

Bu kişi üç gündür de görevinin başında. Cumhur İttifakı'ndan ciddi bir tepki yok. Kendilerine milli ve yerli diyen ittifakın unsurları Türklüğün sembolü olan Bozkurt'a sahip çıkmıyor, kızımıza sahip çıkmıyor. Buradan tüm Türkiye'ye duyuruyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sesleniyorum. O adama gereği yapılmalı. Yoksa AKP içindeki densizler, hadsizler çoğalacak. Bozkurt işareti yapan, amblemini kullanan kişilere kimse hakaret edemez. Eden olursa biz gereğini yaparız. Bu ülke Bozkurtların, Asenaların ülkesidir. Biz Bozkurt yüreklileri, Anadolu'nun özüyüz. Her zaman buradayız. Akyüz işini bırakana kadar, gerekli cezasını alana kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Gerekli işlemleri başlatacağız." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.