Kırsaldaki yoksulluk, kentteki yoksulluğun da kaynağı...

Kırsaldaki yoksulluk, kentteki yoksulluğun da kaynağı...

CHP'li Saydam, Anamur'da çiftçinin sorunlarını konuştu. CHP Mersin Milletvekili A.Adayı Mehmet Saydam, tarımda yaşanan sorunların kırsaldaki yoksulluğu artırırken; kent yoksulluğunun da kaynağı haline geldiğine dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili A.Adayı Mehmet Saydam, Anamur Ziraat Mühendisleri Odası İlçe Temsilciliğini ziyaret etti.

Saydam, Anamur Ziraat Mühendisleri Başkanı Melih Eriş ile çiftçilerin sorunlarını konuştu. CHP'nin tarım politikasının çiftçilere rahat bir nefes aldıracağına vurgu yaptı.

Artan hayat pahalılığına dikkat çeken Saydam, vatandaşın sağlıklı ve ucuz gıdaya erişiminin gün geçtikçe büyüyen bir sorun alanı halini aldığını dile getirdi. Tarımda artan girdi maliyetleri nedeniyle üretimin azaldığını ifade eden Saydam, bu nedenle gençlerin ata topraklarını terk ederek, büyük kentlere göç ettiğini kaydetti. Kırsaldaki yoksulluğun kentteki yoksulluğun da kaynağı olduğunu ifade eden Saydam, partisinin çözüm önerileri ile ilgili şunları söyledi: "Tarım sektöründeki bağımlılık, üretimin azalmasına neden oluyor. Tarımda üretim azaldıkça vatandaşın sağlıklı ve ucuz gıdaya erişimi zorlaşıyor. Bu da yoksulluğu daha da derinleştiriyor. Tarım hem ülke ekonomimiz hem de istihdam açısından vazgeçilemez bir alandır. Tarımsal üretim olanaklarını yeterince değerlendiremeyen ilçelerimizde ve köylerimizde, üretimde süreklilik, istihdamın ve gelirin arttırılmasını sağlayacak destek programlarını oluşturacağız. Kırsal kalkınmada, küçük üreticinin güçlenmesi ve kooperatifleşme çok önemlidir. Bu kapsamda, kırsal alanlarda kooperatifleşmeyi destekleyerek üreticilerimizin örgütlenmesini teşvik edeceğiz. Üretim yapacak çiftçilerimize bedava tohum, fide ve fidan vereceğiz. Ekim, yetiştirme, ilaçlama, gübre kullanımı, aşılama, ürün toplama gibi bütün aşamalarda üreticilere bedava mühendislik desteği ve danışmanlık hizmeti sağlayacağız. Tarım topraklarının korunmasını ve tarımsal üretimin teşvik edilmesini temel alan imar planları gerçekleştirileceğiz. Üretenin yanında olacağız. Birlikte üretip hakça bölüşeceğiz."

CHP Mersin Milletvekili A.Adayı Mehmet Saydam, Anamur Ziraat Mühendisleri Başkanı Melih Eriş'e nazik karşılamalarından dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.