Meteoroloji'den Kritik  Uyarı Geldi: Yarın Kuvvetli Sağanak Yağış Geliyor! İşte 30 Eylül 2023 Hava Durumu!

Meteoroloji'den Kritik Uyarı Geldi: Yarın Kuvvetli Sağanak Yağış Geliyor! İşte 30 Eylül 2023 Hava Durumu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 30 Eylül 2023 için hava durumu tahminlerini açıkladı. İşte bölge bölge hava durumu özeti ve detaylar:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 30 Eylül 2023 için hava durumu tahminlerini açıkladı. İşte bölge bölge hava durumu özeti ve detaylar:

Kuvvetli Yağışlar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Van, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde ise kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Dün öğlen saatlerinde başlayan şiddetli yağmur sonucu birçok bölge sular altında kaldı ve bu durum devam ediyor.

Hava Durumu Nasıl Olacak?

30 Eylül 2023 tarihinde ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde yer yer çok bulutlu hava etkili olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Van, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde ise yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ'ın doğusu, Bursa ve Balıkesir’in kuzeyinde, Çanakkale’nin doğusunda, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu. Isparta, Adana'nın doğusu, Osmaniye ile Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Hava Sıcaklığı Düşüyor

Batı kesimlerde yağışla birlikte hava sıcaklığının 3 ila 5 derece azalacağı tahmin edilirken, diğer bölgelerde önemli bir sıcaklık değişikliği beklenmiyor.

Rüzgar Durumu

Genellikle kuzeyli rüzgarların etkili olacağı, yurdun güney kesimlerinde ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar esmesi bekleniyor.

Meteoroloji, özellikle kuvvetli yağışların etkili olacağı bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyarıyor. Tedbirli olunması ve güncel hava durumu bilgilerinin takip edilmesi önemlidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.