Muhtaçlık yardımı 4 bin TL, Ölüm yardımı 6 bin TL ve 24 ay faizsiz borç para! Kimler başvurabilir?

Muhtaçlık yardımı 4 bin TL, Ölüm yardımı 6 bin TL ve 24 ay faizsiz borç para! Kimler başvurabilir?

İhtiyaç sahibi basın mensupları ve ailelerine faizsiz kredi imkanı tanınıyor. ‘’Muhtaçlık yardımı’’ ve ‘’Ölüm yardımı’’ adı altında iki farklı türde finansal destek sağlanıyor. Sadece basın mensuplarını kapsayan yardımlara ek olarak 24 ay vade seçeneği ile kredi veriliyor. Basın İlan Kurumu şube müdürlükleri aracılığı ile başvuru işlemleri gerçekleştiriliyor.

Basın İlan Kurumu tarafından ihtiyaç sahibi basın mensupları ve ailelerine  faizsiz kredi imkanı tanınıyor. ‘’Muhtaçlık yardımı’’ ve ‘’Ölüm yardımı’’ adı altında iki farklı türde finansal destek sağlanıyor. Sadece basın mensuplarını kapsayan yardımlara ek olarak 24 ay vade seçeneği ile kredi veriliyor. Basın İlan Kurumu şube müdürlükleri aracılığı ile başvuru işlemleri gerçekleştiriliyor. Fikren ve bedenen basın alanında çalışan gazetecilere yardım amacıyla verilen ‘’borç para’’ için belirli şartların yerine getirilmesi talep ediliyor.

Gazetecilere 2 yıl vadeli faizsiz kredi

Basın İlan Kurumu tarafından verilen ‘’borç para’’ alma hakkı ‘’müteselsil kefil’’ üzerinden gerçekleştirilmektedir. Kefil bulunamaması halinde başvurular işleme alınmıyor. Özel talepnameler üzerinden hazırlanan başvuru işlemleri için işe giriş bildirgesi ve maaş bordrosu isteniyor. Ayrıca, borç alacak kişinin imzaladığı ‘’borç senedi’’ de teslim edilmesi gereken belgeler arasında yer alıyor.

*6 bin TL tutarındaki faizsiz kredi için gazetecinin en az 2 yıl boyunca aynı kurumdan sigorta ödemelerinin yapılması isteniyor. Ayrıca, gazetecilik dışında başka bir iş alanında çalışmaması şartı aranıyor.

*Basın mensubunun maaşı üzerinden haciz ve temlik gibi işlemlerin olmaması gerekiyor.

*6 bin TL tutarındaki kredi için en fazla 24 ay vade uygulanıyor. Diğer vade seçenekleri ise 6, 12 ve 18 eşit parça olarak belirlenebiliyor. Kredi kullanacak kişinin tercihine göre vade sayısı belirleniyor.

*Borç verecek konumda olan kişinin de yerine getirmesi gereken özel şartlar bulunuyor. Öncelikli olarak resmi ilan alma hakkına sahip bir gazetede çalışılması gerekiyor. Ayrıca, borç veren kişinin de maaşı üzerinden haciz ve temlik işlemlerinin olmaması gerekiyor.

Muhtaçlık ve ölüm yardımları ne kadar?

Basın İlan Kurumu tarafından basın mensuplarına bir kereye mahsus olmak üzere muhtaçlık yardımı yapılmaktadır. İhtiyaç sahibi gazetecilere 4 bin TL ödenir. Hayatını kaybeden basın mensubunun ailesinin de başvuru yapma hakkı bulunmaktadır. Muhtaçlık durumunun beyan edilmesi halinde bir kereye mahsus 6 bin TL tutarında ölüm yardımı yapılır.

*Muhtaçlık ve ölüm yardımı almaya hak kazanmak için basın sektöründe en az 10 yıl çalışılmış olması gerekmektedir. Ayrıca, çalışamaz durumda olan gazetecilerin resmi bir sağlık kurumundan rapor almaları şartı sunulur. Ölüm halinde ise veraset ilamının yayınlanmış olması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.