Prof Dr. Naci Görür: İstanbul için zaman daralıyor! Diğer bölgelere dikkat çekti

Prof Dr. Naci Görür: İstanbul için zaman daralıyor! Diğer bölgelere dikkat çekti

Prof. Dr. Naci Görür, birçok bölgede deprem riski olduğuna dikkat çekiyor ve özellikle Marmara Bölgesi'nde İstanbul'un depreme hazırlıklı olması gerektiğini vurguluyor. Görür, Anadolu ve Avrasya levhalarının sınırında hareketli bir bölge olduğunu belirterek, bu bölgedeki depremlerin devam edeceğini söylüyor. Ayrıca, Doğu Anadolu Fay Hattı'nda da deprem riskinin olduğunu ifade ediyor...

Prof. Dr. Naci Görür, birçok bölgede deprem riski olduğuna dikkat çekiyor ve özellikle Marmara Bölgesi'nde İstanbul'un depreme hazırlıklı olması gerektiğini vurguluyor. Görür, Anadolu ve Avrasya levhalarının sınırında hareketli bir bölge olduğunu belirterek, bu bölgedeki depremlerin devam edeceğini söylüyor. Ayrıca, Doğu Anadolu Fay Hattı'nda da deprem riskinin olduğunu ifade ediyor ve Adana Havzası ile Kıbrıs'taki Yedisu Fayı'na dikkat çekiyor.

Görür, İzmir Körfezi'nde de büyük bir fayın olduğunu ve bölgede birçok aktif fayın bulunduğunu söylüyor. Bu nedenle, İzmir'de deprem riskinin yüksek olduğunu belirtiyor.

Görür, bu bölgelerde deprem riski olduğunu söyleyerek insanları uyarıyor ve depreme hazırlıklı olmalarını öneriyor. Depremlerin zamanı ve şiddeti önceden tahmin edilemese de, alınacak önlemlerle depremin olası zararları azaltılabilir.

Ayrıca, Türkiye'nin diğer bölgelerinde de deprem potansiyeli yüksek olduğunu belirten Prof. Görür, "Denizli'de, Antalya'da, Elazığ'da, Malatya'da, Van'da, Erzincan'da ve diğer bölgelerde deprem potansiyeli var. Fakat özellikle Marmara Bölgesi'nde beklenen deprem büyüklüğü ve etkisi açısından daha fazla endişe verici" dedi.

Prof. Görür ayrıca, deprem öncesi hazırlıklı olunması gerektiğini, binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi ve acil durum planlarının yapılması gerektiğini vurguladı.

Sonuç olarak, Prof. Naci Görür'ün yaptığı açıklamalar, Türkiye'nin deprem potansiyelinin yüksek olduğunu ve özellikle Marmara Bölgesi'nde beklenen büyük bir deprem olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, deprem öncesi hazırlıklı olmak ve acil durum planları yapmak büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.