Show TV'nin çok izlenen Kızılcık Şerbeti dizisindeki kolonya sahnesi sosyal medyada gündem oldu

Show TV'nin çok izlenen Kızılcık Şerbeti dizisindeki kolonya sahnesi sosyal medyada gündem oldu

Kızılcık Şerbeti dizisindeki bir kolonya sahnesindeki "alkol dinimizde haram" söylemi sosyal medyada tartışma yarattı. İslam'da alkolün haram olduğu gerçeği doğru olsa da, kolonya gibi ürünlerdeki alkol miktarı çok düşüktür ve bu söylem yanlış bulundu.

Show TV'de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisi, 17. bölümünde bir kolonya sahnesiyle sosyal medyada tartışma yarattı. Sahnedeki bir karakterin "Alkollü mü? Alkol dinimizde haram, ha içmişsin ha eline sürmüşsün" sözleri izleyiciler tarafından eleştirildi.

Sahnedeki diyalogda, evdeki misafirlere kolonya dökülmesi esnasında bir oyuncu, "Alkollü mü?" diye soruyor. Diğer oyuncu ise "Tüm kolonyalar alkollü olmuyor mu zaten?" şeklinde cevap veriyor. İlk oyuncu, "Yok alkosüzü de var" deyince, tekrar soru soruyor ve "Ben bilmiyordum, alkol olunca ne oluyor ki?" diyor.

Diğer oyuncu ise "Alkol dinimizde haram, ha içmişsin ha eline sürmüşsün. Alkolsüzü varken ne hacet" şeklinde cevap veriyor. Bu sözler sosyal medyada tepki çekti ve birçok kullanıcı, bu tür söylemlerin dizi ve filmlerde yer almaması gerektiğini savundu.

İslam dininde alkolün haram olduğu gerçeği doğru olsa da, kolonya gibi ürünlerdeki alkol miktarı çok düşüktür ve bu miktarın sağlık açısından herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ayrıca, bu tür ürünlerin kullanımı sadece dinî değil, hijyenik nedenlerle de önemlidir. Bu nedenle, dizideki bu söylemin birçok kişi tarafından gereksiz ve yanlış bulunduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.