Son dakika: Güncel Altın Fiyatları ve Yorumları! Altında düşüş devam edecek mi?

Son dakika: Güncel Altın Fiyatları ve Yorumları! Altında düşüş devam edecek mi?

Son dakika altın fiyatları, güncel ons ve gram altın fiyatları, uzman yorumları ve analizlerine ulaşın. Altın yatırımlarınızda doğru karar vermeniz için en güncel veriler burada. Bu faktörlerin birleşmesiyle endekslerde geri çekilme, global tahvil getirilerinde yükseliş, doların diğer para birimlerine karşı yükselişi ve emtia gruplarında baskı görüldü.

Son dakika: Altın fiyatlarında son zamanlarda yaşanan sert düşüşün sebebi, birçok faktörün bir araya gelmesi sonucu oluştu. Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, ABD ekonomik aktivitesinin hala sıcak olması, Fed toplantı tutanaklarındaki şahin tutum ve en son Fed’in yakından takip ettiği PCE enflasyonunun yükselmesi gibi faktörlerin, Fed'in faiz artırımı yapma endişelerini körüklediğini belirtti.

Bu faktörlerin birleşmesiyle endekslerde geri çekilme, global tahvil getirilerinde yükseliş, doların diğer para birimlerine karşı yükselişi ve emtia gruplarında baskı görüldü. Altın fiyatları da bu baskıdan etkilendi ve sert bir düşüş yaşandı.

Ancak uzmanlar, altın fiyatlarının destek olarak belirledikleri 1805 dolar seviyesi üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda toparlanma görebileceğini belirtiyorlar. Ayrıca, altın fiyatlarında kazanımların 1854 dolar seviyesini aşması durumunda yükseliş trendinin yakalanabileceğini ifade ediyorlar. Olası geri çekilmelerde ise 1785 ve 1745 dolar seviyelerinin destek seviyeleri olarak önem kazanacağı düşünülüyor.

altin2.jpg

Altın fiyatlarında yaşanan bu değişiklikler, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor ve piyasanın yakından takip edilmesi gerekiyor.

Altın trend hangi yönde, yükseliş trendi yoksa trendi devam edece mi?

Altın piyasasında bir dönem daha düşüş trendi gözlemlenirken, bazı analistler stabilizasyonun sağlanması durumunda yükseliş trendinin tekrar görülebileceği yönünde görüş bildiriyorlar. Bu konuda etkenler arasında, Federal Reserve'in (Fed) güvercin tutumunu sürdürmesi ve faizleri %5,25 - %5,50 aralığına kadar yükseltebileceği öngörülüyor. Ancak, Fed'in faiz artırım politikasındaki yavaşlaması ve hatta faiz indirimlerini düşünmesi için makro verilerde geri çekilmeyi takip etmek gerektiği belirtiliyor.

Ata Yatırım Yurtiçi Piyasalar Direktörü Şükrü Cem Kaya ise altın Ons'un 2022 Aralık başında başlattığı yükseliş trendinin sonlandığını ve geri çekilmenin devam ettiğini söylüyor. Kaya'ya göre, bu geri çekilme ABD tarafındaki son verilere bağlı olarak yüksek faiz ortamının devam edeceği ve faiz artışlarının süreceği beklentisi etkili oluyor.

on zamanlarda yaşanan altın fiyatlarındaki düşüş trendi devam ederken, Ons altın 1960 seviyesindeki zirve noktasından geri çekildi ve 1790 seviyelerine kadar düşüş yaşayabilir. Ancak teknik açıdan, mevcut geri çekilmede Ons altın için 1790 seviyeleri destek seviyeleri olarak takip edilebilir ve burada bir dengelenme bekleniyor. Gram altın ise, Dolar/TL'deki hareketsizlik ve Ons altındaki geri çekilmenin etkisiyle düşüş trendinde hareketine devam ediyor. Gram altın için de 1080 seviyeleri dengelenme seviyeleri olarak belirlenebilir.

altin3.jpg

2023 yılı altının yılı olacak mı?

2023 yılının altının yılı olabilmesi için ABD tarafında olumlu sinyallere bağlı olarak risk iştahının artması gerekiyor. Ancak şu an için, FED tarafından beklendiği üzere 25 baz puanlık faiz artışı beklentisi, 50 baz puanlık faiz artışı beklentisine dönüşerek risk iştahını olumsuz yönde etkiliyor.

Ata Yatırım Yurtiçi Piyasalar Direktörü Şükrü Cem Kaya ise, altın fiyatlarındaki geri çekilmenin ABD tarafındaki yüksek faiz ortamının devam edeceği ve faiz artışlarının süreceği beklentisi ile ilişkili olduğunu belirtti. Ancak bir stabilizasyon görülmesi halinde, birçok analistin öngördüğü katalist etkenle altın fiyatlarındaki yükseliş trendi tekrar görülebilir. Bunun için de Fed'in faiz artırım politikasında yavaşlaması hatta faiz indirimlerini düşünmesi için makro verilerde geri çekilmeyi takip etmek gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.