Son dakika: Hatay Antakya’da 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Son dakika: Hatay Antakya’da 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Antakya Körfezi'nde, 26 Şubat 2023 saat 05:26'da 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından bildirildi. Merkez üssü Akdeniz olan deprem, Samandağ'a 3,25 kilometre mesafede gerçekleşti ve yerin 13,29 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Son dakika: Antakya Körfezi'nde, 26 Şubat 2023 saat 05:26'da 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından bildirildi. Merkez üssü Akdeniz olan deprem, Samandağ'a 3,25 kilometre mesafede gerçekleşti ve yerin 13,29 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Depremin ardından bölgede herhangi bir can kaybı veya mal hasarı olup olmadığı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, AFAD ve diğer ilgili kurumlar, olayla ilgili gerekli incelemeleri yapmak üzere ekipler bölge de.

Antakya Körfezi, Türkiye'nin güneyinde yer alan ve Akdeniz ile bağlantısı olan bir körfezdir. Depremlerin sıkça yaşandığı bir bölgedir ve geçmişte de benzer şiddette depremler kaydedilmiştir. İnsanların deprem anında ve sonrasında güvende kalmak için gereken önlemleri almaları önemlidir. Bu önlemler arasında, açık alana çıkma, güçlü eşyaların yakınında bulunmama, gaz ve elektrik hatlarını kapatma, yangın söndürücü bulundurma gibi adımlar bulunur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.