Emeklilerden sonra asgari ücretlinin de gözü bu haber de! Asgari ücrete ara zam ne zaman yapılacak?

Emeklilerden sonra asgari ücretlinin de gözü bu haber de! Asgari ücrete ara zam ne zaman yapılacak?

Asgari ücretli milyonlarca çalışana müjde. Asgari ücrete ara zam iddiaları Ankara kulislerinde dolaşmaya başladı. Üstelik ara zam tarihi bile belli. İşte asgari ücret zammı son dakika gelişmesi…

Milyonlarca asgari ücretle çalışan vatandaşlar, hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon nedeniyle zor günler geçiriyor. Geçtiğimiz Aralık ayında %54'ten fazla bir zam yapılmış olsa da, enflasyon oranlarındaki artış nedeniyle asgari ücretli çalışanların maaşları alım gücü kaybediyor. Bu durum nedeniyle, vatandaşlar ara zam beklentisi içindeydi. Son dakika olarak, Ankara kulislerinde asgari ücret zamı ile ilgili iddialar dolaşmaya başladı.

Eski Ekonomi Bakanı Profesör Doktor Işın Çelebi, asgari ücrete ara zam yapılacağı yönündeki iddiaları gündeme getirdi. Çelebi, şu anki asgari ücretin yoksulluk ve açlık sınırının altında kaldığını belirtti ve çalışanların maaşlarının enflasyon nedeniyle eriyip bittiğini söyledi. Bu nedenle, Çelebi, hükümetin asgari ücrete bir zam daha yapması gerektiğini dile getirdi.

Asgari ücret 10.000 TL olacak mı?

Çelebi'nin iddiasına göre, asgari ücret Mayıs ayından itibaren artacak ve çift haneli rakamlara yükselecek. İddiaya göre, asgari ücret 10.000 TL olacak ve çalışanlar artık bu rakamı aylık olarak alacaklar. Bu iddia, milyonlarca asgari ücretli çalışan tarafından sevinçle karşılandı. Kaynaklara göre, zamlı ilk maaş Mayıs ayında hesaplara yatacak iddaası kulisler de dolaşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.