Süper Lig 29. hafta'sında Beşiktaş 2-1 Ankaragücü maç sonucu ve geniş özeti

Süper Lig 29. hafta'sında Beşiktaş 2-1 Ankaragücü maç sonucu ve geniş özeti

Beşiktaş, Süper Lig'in 29. haftasında Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti. Karşılaşma Vodafone Park'ta oynandı. Beşiktaş maça hızlı başladı ve 7. dakikada Cyle Larin'in golüyle öne geçti. İlk yarıda başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle girdi.

Beşiktaş, Süper Lig'in 29. haftasında Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti. Karşılaşma Vodafone Park'ta oynandı.

Beşiktaş maça hızlı başladı ve 7. dakikada Cyle Larin'in golüyle öne geçti. İlk yarıda başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle girdi.

İkinci yarıda Ankaragücü baskısını arttırdı ve 62. dakikada İlhan Parlak'ın golüyle beraberliği yakaladı. Ancak Beşiktaş, 73. dakikada Atiba Hutchinson'ın golüyle tekrar öne geçti.

Karşılaşmanın geri kalanında başka gol olmayınca Beşiktaş sahadan 2-1 galip ayrıldı ve puanını 64'e çıkardı. Ankaragücü ise 27 puanda kaldı.

Bu sonuçla Beşiktaş, liderliği sürdürdü ve şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı. Ankaragücü ise küme düşme hattından kurtulmak için mücadelesine devam edecek.

Maçtan dakikalar

Spor Toto Süper Lig'in 24'üncü haftasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri 40'ıncı dakikada Salih Uçan ve 55'inci dakikada Aboubakar kaydetti. Ankaragücü'nün karşılaşmadaki tek golü ise 52'nci dakikada Sowe'den geldi.

8'inci dakikada Salih Uçan'ın kafayla arkaya aşırttığı topla buluşan Aboubakar'ın ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta kaleci Gökhan meşin yuvarlağı yumruklarıyla uzaklaştırdı.

9'uncu dakikada kısa paslarla hızla hücuma çıkan Beşiktaş'ta sağ kanatta topla buluşan Onur Bulut ortasını yaptı. Ceza sahası içinde müsait durumdaki Cenk Tosun'un gelişine yaptığı vuruşta kaleci Gökhan gole izin vermedi.

40'ıncı dakikada Beşiktaş öne geçti. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Hadziahmetovic ortasını yaptı. Doğrudan kaleye yönelen topu kaleci Gökhan çeldi. Altıpasın sağ çaprazında topu önünde bulan Salih Uçan'ın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

41'inci dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Redmond, çaprazdan hareketlenen Cenk Tosun'u gördü. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Gökhan ayaklarıyla golle izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

52'nci dakikada Ankaragücü eşitliği yakaladı. Cenk Tosun'un kafayla Mert'e vermek istediği top kısa düştü. Malcuit'in yere düşerken ayağına çarpan top kaleci Mert'i geçip sol çapraza doğru açıldı. Sowe, topu boş ağlara gönderdi: 1-1.

55'inci dakikada Beşiktaş bir kez daha öne geçti. Salih Uçan'ın pasıyla topla buluşan Aboubakar, Mujakic'ten sıyrıldıktan sonra yerden köşeye sert vurdu, meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-1.

83'üncü dakikada sağ kanattan çizgiye inen Chatzigiovannis ortasını yaptı. Emre Kılınç'ın kafa vuruşunda kaleci Mert topu son anda kornere çeldi.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Beşiktaş sahasında Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti.

Yeni transferler ilk 11'de

Beşiktaş, MKE Ankaragücü karşısında yeni transferleri Onur Bulut ve Omar Colley'i ilk kez resmi bir maçta ilk 11'de oynattı. Bu transferler devre arasında Kayserispor ve Sampdoria'dan kadroya dahil edilmişlerdi. Diğer bir transfer olan Alexandru Maxim ise yedek kulübesinde başladı ve 84'üncü dakikada oyuna dahil oldu. Ayrıca Konyaspor'dan transfer edilen Amir Hadziahmetovic de ilk kez iç sahada oynanan bir müsabakada görev aldı.

Savunma da 3 değişiklik

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ankaragücü maçında savunmada 3 değişiklik yaptı. Valentin Rosier ve Romain Saiss'in yerine yeni transferler Onur Bulut ve Omar Colley ilk 11'de görev aldı. Ayrıca, sarı kart cezasını çeken Masuaku da Ankaragücü maçıyla formasına yeniden kavuştu.

Welinton cezalı duruma düştü

A Milli Futbol Takımı'nın Alman teknik direktörü Stefan Kuntz, karşılaşmayı tribünden takip etti. Beşiktaş'ta Welinton Souza, Ankaragücü maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Cenk Tosun ve Welinton Souza sarı kart sınırında çıkmıştı. Uzatma anlarında orta sahada rakibine yaptığı faul sonrasında sarı kart gören Welinton, sezonun 4'üncü sarı kartını gördü ve Başakşehir karşılaşmasında takımını yalnız bırakacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.