TBMM Açılışına 1 Gün Kala Emekliye İkramiye ve Zam Beklentisi! Emeklilere 5.000 TL ikramiye!

TBMM Açılışına 1 Gün Kala Emekliye İkramiye ve Zam Beklentisi! Emeklilere 5.000 TL ikramiye!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışına sadece bir gün kala, emeklilere 5.000 TL ikramiye ve zam beklentisi hükümeti harekete geçirdi. İşte son dakika gelişmeleri:

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışına sadece bir gün kala, emeklilere 5.000 TL ikramiye ve zam beklentisi hükümeti harekete geçirdi. İşte son dakika gelişmeleri:

Emekli Maaşlarına Beklenen Zammın Ardından İkramiye Gündemi

Milyonlarca emekli vatandaş, son dönemlerde ekonomik krizin etkisiyle zor günler geçiriyor. Emekli maaşlarının yetersiz olduğu belirtiliyor ve bu nedenle emekliye ikramiye ve ara zam yapılması talepleri gittikçe büyüyor. Gözler, 1 Ekim'de TBMM'nin açılmasına çevrildi. Ekim ayında emekli maaşlarına bir zam yapılacak mı, emekli maaşlarına ara zam gelecek mi sorularının yanıtı büyük bir merakla bekleniyor. Ayrıca emekliye 100. yıl ikramiyesi verilip verilmeyeceği de merak konusu.

Emekli Maaşlarındaki Yetersizlik

Temmuz ayındaki zammın ardından bile, emekli maaşlarının yetersiz olduğu bir gerçek. Milyonlarca emekli, maalesef açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Bu nedenle emeklilerin tepkisi her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Emekli maaşlarına yeni bir ara zam beklentisi her geçen gün artarken, gözler 1 Ekim'de açılacak olan TBMM'ye çevrildi. Çünkü son dönemlerde, 1 Ekim'de meclisin açılmasıyla birlikte emekliye ara zam yapılacağına dair spekülasyonlar yayıldı. Peki emekliye ara zam ve Cumhuriyet ikramiyesi verilecek mi? TBMM'nin açılmasına sadece bir gün kala, emekliye ek zam konusu yeniden gündeme geldi. İşte emekli maaşı zammıyla ilgili son dakika gelişmeleri...

Emekliye 29 Ekim'de 5.000 TL İkramiye Verilecek mi?

17 milyona yakın emekli vatandaş için hükümet, dini bayramlar öncesinde bayram ikramiyesi ödemesi yapıyor. Ancak bir süredir kamuoyunda emekliye Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılına özel olarak 5.000 TL'lik ek ikramiye verileceği iddia ediliyordu. Tek seferlik olarak verileceği konuşulan ikramiye ödemesi hakkında yeni gelişmeler, milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Hatta emekliye ek ikramiye verilip verilmeyeceği konusu, emekli maaşlarına yeni bir ivme kazandırıyor.

Cumhurbaşkanı'nın Ara Zam Açıklaması

Diğer bir konu ise, emekli maaşlarına ara zam yapılıp yapılmayacağı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Temmuz ayındaki maaş artışının yetersiz olduğunu ifade ederek, bu konuda düzenlemeler yapılacağını ve çalışmaların yıl sonunda tamamlanacağını belirtti. Yani emekliye ek zam beklentisi, uzun bir süredir üzerinde çalışılan bir konu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla birlikte, emekli maaşlarına ek bir artış bekleniyor.

TBMM'nin Açılışı Karar Anı Olacak

Milyonlarca emekli maaşı alan vatandaşın gözü, şimdi 1 Ekim tarihinde TBMM'nin açılışına çevrildi. Çünkü milyonlarca emekli, hükümetten bu yönde bir artış bekliyor. Emekli maaşlarına yapılacak olan zam ve Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi için, mecliste bir değerlendirme yapılması gerekiyor. Bu değerlendirmelerin ardından emekliye ara zam yapılıp yapılmayacağı da netleşecek. Birçok siyasi parti, emekli maaşlarına ek zam yapılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunuyordu.

Bakanlıklardan Resmi Açıklama Bekleniyor

Bu konuda net bir açıklama henüz gelmedi. Ancak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, en düşük emekli maaşı konusunda bir çalışma yürütüldüğünü açıklamıştı. 1 Ekim'de TBMM'nin açılmasıyla birlikte, emeklilerin zam konusu da netleşecek gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.