Türkiye'de Eris Varyantı Görüldü: Sağlık Bakanı Koca Açıkladı

Türkiye'de Eris Varyantı Görüldü: Sağlık Bakanı Koca Açıkladı

Türkiye'de Eris Varyantı Tespit Edildi: Sağlık Bakanı Koca'dan AçıklamaÜlkemizde COVID-19'un Omicron ailesine ait en yeni varyantı olan "Eris," Türkiye'de 9 kişide tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yurtdışı temaslı vakaların aynı ilde bulunduklarını belirterek, "Mevcut tedbirlere ve gündelik yaşantımıza devam edeceğiz" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise Eris varyantının genel olarak düşük bir halk sağlığı riski taşıdığını bildirdi. COVID-19'un Yeni Varyantı Eris Türkiye'de Görüldü Son dakika haberine göre, Türkiye'de COVID-19'un Omicron ailesine ait son varyantı olan "Eris," 9 kişide tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vakaların yurtdışı temaslı olduğunu ve aynı ilde bulunduklarını açıkladı. Koca, vatandaşlara mevcut koruma önlemlerine devam etme çağrısında bulundu.

Eris Varyantı Türkiye'de

Ülkemizde COVID-19'un Omicron ailesinin en son mutantı olan "Eris" varyantı 9 kişide tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu önemli gelişmeyi duyurdu.

Mevcut Tedbirlere Devam

Bakan Koca, vakaların yurtdışı temaslı ve aynı ilde bulunduklarını belirterek, "Mevcut tedbirlere ve günlük yaşantımıza devam edeceğiz." dedi.

Sağlık Bakanı Koca'dan Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantının Türkiye'de görülmesini endişe kaynağı olarak görmediğini belirtti ve bu haberi sosyal medya hesabından paylaştı.

Vakaların Durumu

Eris varyantı, Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide tespit edildi. Bu kişilerin yurtdışı temaslı ve aynı ilde oldukları bildirildi.

DSÖ Raporu

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Eris varyantına ilişkin yeni bir rapor yayımladı. Rapora göre, Eris varyantının yaygınlığı istikrarlı bir şekilde artarken, dünya genelinde 51 ülkeden 7 binin üzerinde numune paylaşıldı.

Risk Düzeyi

Eris varyantının oluşturduğu halk sağlığı riski, mevcut Covid-19 varyantlarına benzer şekilde "küresel düzeyde düşük" olarak değerlendiriliyor. Ancak DSÖ'ye göre bu varyantın halk sağlığı riski, önceki varyantlara yakınlığı nedeniyle daha düşük olarak değerlendiriliyor.

Belirtiler

Uzmanlar, Eris varyantının semptomlarının diğer varyantlara benzediğini belirtiyor. Semptomlar arasında ateş, öksürük, yorgunluk, burun akıntısı, baş ağrısı ve kas ağrısı yer alıyor. Bu semptomların soğuk algınlığı, grip veya zatürre gibi hastalıklarla karışabileceği belirtiliyor. Sağlık yetkilileri, vatandaşları mevcut koruma önlemlerini sıkı bir şekilde uygulamaya davet ediyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.